Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc gandrīz 30 gadus ilgas kopdzīves tika šķirta Krievijas prezidenta Vladimira Putina un viņas sievas Ludmilas laulība. Daudziem tas bija pārsteigums, bet daži Krievijas mediji vēstī, kas tas bija gaidāms un jau publicējuši sarakstu ar trim mīļākajām, kuru dēļ, iespējams, šķiršanās notikusi.

Tā kā Putina privātā dzīve Krievijas medijos lielākoties ir bijusi tabu tēma, par dažām afērām sabiedrība var uzzināt vienīgi no rietumvalstu preses.

Mīļākā numur viens - Alīna Kabajeva (attēlā). 30 gadi, dzimusi Taškentā, Uzbekijas PSR, sportiste, mākslas vingrotāja, nopelniem bagātā Krievijas sporta meistare, politiķe, sabiedriskā darbiniece.

Ziņas par to, ka Kabajeva dzemdējusi Putina dēlu, 2009. gadā Krievijas prese uztvēra no rietumu informācijas avotiem. Toreiz tika vēstīts, ka dēls nosaukts par Dmitriju - it kā par godu Dmitrijam Medvedevam, kurš tobrīd bija Krievijas prezidents.

Savukārt 2013. gadā izdevums New York Post vēstīja, ka pagājušajā gadā Kabajeva dzemdējusi otru Putina bērnu - meitiņu. Kā rakstīja izdevums, Putins itin bieži savu neoficiālo ģimeni un abus bērnus apciemoja savā Soču rezidencē Бочаров Ручей.

Starp citu, tieši tur tika izsniegta Krievijas pase arī franču kinoaktierim Žerāram Depardjē, kurš "bagātnieku nodokļa" dēļ bija izlēmis atteikties no Francijas pilsonības.

Mīļākā numur divi - Jana Lapikova. Bijusī modele, konkursa Mis Maskava 2008 fināliste, jauniešu organizācijas Россия Молодая aktīviste, profesionāla fotogrāfe.

Bijusī modele Lapikova un Putins, pēc vairuma avotu domām, mīļākie nav bijuši pārāk ilgu laiku, taču šīs attiecības beigušās ar to, ka sieviete tika nozīmēta par Putina privāto fotogrāfi.

Savukārt citi mediji ziņo, ka darbā Lapikovu Putins, visticamāk, pieņēmis ar vienu konkrētu mērķi - izraisīt jaunas baumas un uz visiem laikiem novērst aizdomas, ka viņš un Kabajeva ir nelikumīgā laulībā dzimušu bērnu vecāki.

Mīļākā numur trīs - Anna Čepmena. 31 gads, sabiedriskā darbiniece, uzņēmēja, reizēm modele, bet saskaņā ar Krievijas specdienestu datiem - ASV atmaskota Krievijas izlūkdienesta speciālā aģente.

Lai gan spiegošanu Krievijas labā tiesas sēdē Čepmena atzina pati, pastāv viedoklis, ka patiesībā viņai ar specdienestiem nav nekādas saistības. Tagad britu žurnālisti vēsta, ka, iespējams, šī arī ir Putina organizēta afēra.

Baumas vēstītas arī par Putina nu jau bijušo sievu Ludmilu - viņa it kā esot aizgājusi dzīvot klosterī. Taču ceturtdien notikušajā preses konferencē Ludmila pateica, ka šķiršanās notikusi civilizēti, bet turpināt kopdzīvi nav vērts, jo viņa ar vīru praktiski nesatiekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!