Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins lielākoties demonstrē savu skarbo raksturu, tāpēc fotogrāfijas, kurās viņš redzams draiskojamies ar suņiem, kļuvušas par jaunu virtuālo sensāciju, par ko vēsta daudzi ārvalstu mediji.

Fotogrāfijās Putins redzams kopā ar saviem suņiem Bafiju un Jume, bet zinātāji satraucas, ka nav redzams viņa trešais suns - 12 gadus vecais melnais labradors Konija. Rezultātā Kremļa administrācijai nācās skaidrot foto izcelsmi.

"Konija ir dāma cienījamā vecumā un šobrīd pārvietojas ar grūtībām. Lai vecenīti netraumētu, viņa dzīvo atsevišķi no šiem jaunajiem "zirgiem"," komentējis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Visi trīs suņi Putinam ir dāvināti - Bafiju 2010. gadā uzdāvināja Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs, bet Jume pie Putina nonāca pagājušajā gadā, kad Putinam viņu uzdāvināja vienas Japānas prefektūras vadība.

Savukārt pirmais suns - labradors Konija - Putinam ir jau kopš 2000. gada, kad viņam to pavisam mazu uzdāvināja Sergejs Šoiga, tobrīd ārkārtas situāciju ministrijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!