Foto: LETA

”Kājas man ir spalvainas neatkarīgi no tā, vai es nodarbojos ar politiku vai nē,” – šādu īpatnēju atzīšanos, šonedēļ uzstājoties kanāla TV5 raidījumā Bez cenzūras, izteicis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (attēlā)

Brīdi iepriekš raidījuma vadītājs Andrejs Mamikins mēram piedāvāja noskatīties desmit gadus vecu arhīva ierakstu, kurā Ušakovs, tobrīd pats vēl būdams žurnālists, izjautā Krievijas TV šova Aiz stikla vadītāju Kirilu Nabutovu.

Pēc tam mēram tika uzdots jautājums: vai viņš kā politiķis pats brīžiem nejūtas kā šova dalībnieks ”aiz stikla". Ušakovs atcerējās par šāda šova analogu Latvijas televīzijā un to, ka TV5 žurnālisti šādus cilvēkus sauca par ”kāmīšiem".

Tad mērs teica, ka mūsdienās gandrīz 24 stundu ilga pastiprināta preses uzmanība disciplinē, jo vairs nedrīkst, ”uz ielas paklūpot, teikt visu, ko tu par to domā". Tādā manierē saruna nonāca arī līdz atziņai par domes priekšsēdētāja spalvainajām ekstremitātēm.

Kā zināms, šī nav vienīgā Nila Ušakova fizioloģiskā īpatnība, jo Rīgas mērs ir arī daltoniķis, kas gan viņam netraucē pildīt savas partijas uzdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!