Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kolumbijā dzimušajai popzvaigznei Šakirai jāstājas Spānijas tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, vēsta "Euro Weekly News".

44 gadus vecajai Šakirai prokuratūra Spānijā inkriminē izvairīšanos no nodokļu nomaksas 14,5 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar "Euro Weekly News" publikāciju, prokuratūra uzskata viņu par vainīgu kopskaitā sešās nozieguma epizodēs, kas ved uz 2012., 2013. un 2014. gadu. Šajā laikā dziedātāja nav maksājusi nodokļus, lai gan ir Spānijas nodokļu rezidente un viņai bija tāds pienākums.

2011. gadā Kolumbijas pilsone Šakira apprecējās ar spāņu futbolistu Žerāru Pikē, un Barselonas pirmās instances tiesa guvusi pierādījumus, ka vismaz trīs gadus viņa dzīvojusi Spānijā kopā ar vīru. Taču pati māksliniece apgalvo, ka tajos gados viņa dzīvojusi Bahamu salās un Spāniju apmeklējusi "sporādiski".

Saskaņā ar Spānijas likumdošanu, Šakira bijusi Spānijas nodokļu rezidente. Likums paredz: ja cilvēks šajā valstī dzīvo vismaz sešus mēnešus no vietas, viņam jāmaksā nodokļi no saviem ienākumiem, pat ja tie gūti ārzemēs.

Starp citu, arī futbolists Pikē 2015. gadā saskārās ar problēmām ar nodokļu dienestu, togad viņam tika piemērots sods 2,5 miljonu eiro apmērā.

Kā vēsta "Euro Weekly News", ja Šakira nenokārtos nodokļu nomaksas jautājumus, kā arī izvairīsies no tiesas, viņai draud pat cietumsods.

Šakira un Pikē ir labi apmaksātas slavenības. Dziedātājas turīgums 2019. gadā tika novērtēts ar 35 miljoniem ASV dolāru, bet vīrs allaž bijis vislabāk apmaksāto futbolistu rangā, viņa bagātība lēšama 29 miljonu dolāru apmērā. Pāris audzina divus dēlus – astoņus gadus veco Milanu un sešgadnieku Sašu. Žerārs Pikē ir desmit gadus jaunāks par Šakiru – viņam ir 34, viņai 44 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!