Foto: Vida Press
"Eirovīzijas" dziesmu konkursa 2019.gada uzvarētājs Nīderlandes dziedātājs Dankans Lorenss inficējies ar Covid-19 un vismaz nedēļu ilgās karantīnas dēļ nevarēs klātienē uzstāties šā gada "Eirovīzijas" šovā Roterdamā.

27 gadus vecajam Lorensam ir viegli simptomi un viņš "šovā piedalīsies citā veidā", pavēstīja "Eirovīzijas" rīkotāji. Lorensam bija paredzēts konkursa finālā Roterdamā sestdien prezentēt jaunu dziesmu.

Trešdien Islandes grupa "Dadi og Gagnamagnid" paziņoja, ka vienam tās locekļiem bijis pozitīvs Covid-19 tests. Tā dēļ grupa tagad atrodas karantīnā un ceturtdienas otrajā pusfinālā tiks izmantots mēģinājumā tapis videoieraksts.

"Eirovīzijas" dziesmu konkurss Roterdamā notiek skatītāju klātbūtnē. Skatītāju skaits samazināts par pusi no ierastā daudzuma un viņiem būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu. Nīderlandes valdība iepriekš paziņoja, ka Eirovīzija kļūs par daļu no projekta "Fieldlab", kurā tiek pētītas iespējas droši sarīkot pasākumus pandēmijas laikā.

65.starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalīsies 39 valstis. Fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas, notiks 22.maijā.

Latviju pārstāv dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon Is Rising", kas stāsta par sievietes spēku un aicinājumu ikvienai pašai apzināties savu vērtību un skaistumu, nepakļaujoties sabiedrības standartiem un stereotipiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!