Foto: F64

Pirmdien, 15. aprīlī, apaļu jubileju svin viena no populārākajām un apspriestākajām Krievijas estrādes zvaigznēm Alla Pugačova – viņai šajā dienā aprit 70 gadi. Lai gan pēdējos gados māksliniece pārtraukusi aktīvu koncertdarbību, viņas vārds ne mirkli negrimst aizmirstībā – gan prese, gan fani joprojām ar lielu interesi seko līdzi dziedātājas gaitām.

Maskavā dzimusī Alla dzied jau kopš agras bērnības, bet ar visu sirdi un dvēseli šai nodarbei viņa pievērsusies uzreiz pēc vidusskolas pabeigšanas. Drīz vien jaunā censone guva panākumus dažādos izpildītāju konkursos un iemantoja tautas mīlestību.

Pašā slavas zenītā Pugačova gozējās aizvadītā gadsimta septiņdesmito gadu otrajā pusē un astoņdesmitajos gados. Alla tiek dēvēta par visveiksmīgāko padomju skatuves mākslinieci gan pārdoto ierakstu, gan arī popularitātes ziņā.

Savas karjeras laikā dziedātāja izdevusi vairākus desmitus studijas albumu, piedalījusies vairākās kinofilmās, saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus un godalgas un, protams, sadarbojusies ar dažādiem izciliem mūzikas dižgariem, tostarp arī maestro Raimondu Paulu.

Pugačovas repertuārā ir vairāk nekā 500 dziesmu krievu, angļu, vācu, ukraiņu, franču un citās valodās, bet mākslinieces albumi izdoti ne tikai Krievijā un bijušās Padomju Savienības valstīs, bet arī Japānā, Korejā, Šveicē, Vācijā un citviet. Kā liecina aplēses, kopīgā disku tirāža pārsniegusi 250 miljonus eksemplāru.

Kas interesanti, Pugačova savulaik izmēģinājusi spēkus arī "Eirovīzijas" starptautiskajā dziesmu konkursā.

Sākotnēji bija plānots, ka muzikālajā sacīkstē, kas 1997. gadā notika Dublinā, Krieviju ar Pugačovas sacerētu dziesmu "Примадонна" pārstāvēs Valērijs Meladze, tomēr mūziķis sasirga un pēdējā brīdī tika pieņemts lēmums, ka uz Īriju uzstāties brauks pati dziesmas autore. 25 valstu konkurencē Pugačova ieguva 15. vietu.

Savukārt pēc gadu tūkstošu mijas Pugačovas vārds tika saistīts ar komponista Igora Krutoja rīkoto un tolaik vēl Jūrmalā notiekošo jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis" – Alla daudzus gadus bija tā patronese. Viņas ierašanās Latvijā allaž kļuva par vienu no "karstākajiem" vasaras notikumiem un mākslinieci uz perona Rīgas dzelzceļa stacijā ierasti sagaidīja kupls atbalstītāju, žurnālistu un fotogrāfu pulks.

Alla vienmēr bijusi preses mīlule, un viņas privātajai dzīvei vienmēr pievērsta pastiprināta uzmanība. Māksliniecei pagātnē bija četras šķirtas laulības, kad divtūkstošo gadu sākumā viņa uzsāka attiecības ar par sevi ievērojami jaunāko komiķi Maksimu Galkinu.

Abi zibenīgi kļuva par apspriestāko pāri Krievijā, un, lai gan daži šīs attiecības dēvēja par amorālām un vīpsnāja, ka tām nebūs lemts ilgs mūžs, 2011. gadā pāris pēc aptuveni 10 gadu ilgas draudzības oficiāli apprecējās, bet divus gadus vēlāk surogatmāte laida pasaulē pāra dvīņus Gariju un Ļizu.

2017. gada rudenī Galins un Pugačova savu savienību nostiprināja arī baznīcā, un ar spīti nelabvēļu runām abi joprojām ir laimīgi kopā un bauda ģimenes idilli savā greznajā pilī Maskavas pievārtē.

Pēdējos gados izskanējuši dažādi minējumi par Allas veselības stāvokli, un pērn pavasarī vsbeidzot pati māksliniece sociālajos tīklos sniedza savu komentāru, lai reizi par visām reizēm kliedētu baumas.

"Labie cilvēki. Es strauji kļūstu vecāka, organisms par to liek manīt. Man ir grūti paelpot un staigāt, bet es vēl esmu dzīva, un man ir jādzīvo savu mazo bērnu dēļ. Novēlu jums laimi un ilgu mūžu. Nenovecojiet ne dvēselē, ne ķermenī.

Izmantojiet savas negācijas un dusmas, lai cīnītos ar problēmām, kas ir daudz svarīgākas par manu novecošanu un vājums. Es tāpat savas dzīves pēdējā dienā domāšu par bērniem un jums, kuri ar saviem aplausiem manu dzīvi darījāt bagātu un skaistu. Neko vairāk es nekomentēšu. Sadzirdiet mani un saprotiet ar vienu reizi. Dzīvojam tālāk," vēstīja cienījamā māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!