Foto: Mango
Populārais pašmāju dziedātājs un dzejnieks Mārtiņš Freimanis (attēlā) šobrīd pārvācas uz jaunu dzīvesvietu, bet paralēli mantu kravāšanai un muzikālajām aktivitātēm viņš aizrāvies ar Rīgas izdaiļošanu, gar ielu malām stādot pupas.

Freimanis atklāj, ka ideja par Rīgas apzaļumošanu viņam radusies pēc tam, kad kopā ar draugiem un domubiedriem viņi iepretim radošajai darbnīcai BABA iekopuši puķu dobīti, kurā iedēstītas samtenes, puķuzirnīši un citi krāšņumaugi.

"Tad arī man radās ideja nākamo gadu šim pasākumam piesaistīt Rīgas dārzus un parkus un organizēt akciju, kurā puķes stādītu visās iespējamajās vietās gar ielu malām. Tas taču būtu patiešām ļoti skaisti," skaidro Freimanis, kurš apņēmies arī pats netaupīt spēkus Rīgas izdaiļošanā.

"Es sēju pupas - staigāju pa Rīgas centru un ik pa metram iespraužu kādu pupu. Tad, kad tās sadīgs un sāks ziedēt, būs patīkami - iešu skumjš un sliktā garastāvoklī pa centru, ieraudzīšu paša stādītu pupu un būs priecīgs prāts. Ziedošas pupas ir skaistas," par savu jauno ideju jūsmo dziedātājs.

Viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka puķes un citi ziedoši augi ielu malās ne tikai izdaiļos pašu pilsētu un priecēs tās iedzīvotājus, bet arī palielinās tūristu interesi par Rīgu un uzlabos tās tēlu pasaules acīs.

Iesaistīties Rīgas apzaļumošanas akcijā Freimanis aicina arī visus izklaides portāla Mango lasītājus, vienkārši paņemot ikdienas pastaigās līdzi kādu paciņu ar sēklām un izkaisot tās, kur vien pagadās. "Nopietni, jūs tikai pamēģiniet un sapratīsiet, cik tā ir patīkama sajūta. Kurš gan cits padarīs mūsu pasauli skaistāku, ja ne mēs paši," rīdziniekus mudina Freimanis.

Par vasarīgi karsto laiku Freimanis nesūdzas, jo pagaidām karstums esot ciešams, un tāpat viņu neskar odu uzbrukumi, kas šovasar nomāc daudzus pilsētas iedzīvotājus.

"Esmu laimīgs, jo man no odu kodumiem pumpas nemetas. Es neesmu tāds, kā Lauris Reiniks, kurš, līdzko viņam iekož ods, šausmīgi sapampst un kļūst līdzīgs tomātam," par vienu no saviem tuvākajiem draugiem smejas Freimanis, kurš pats pie odu kodumiem pieradis jau bērnībā, kad daudz laika pavadījis mežā.

Foto: Mango

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!