Foto: LETA

Viens no Dailes teātra jaunās sezonas spilgtākajiem trumpjiem ir režisora Dž.Dž. Džilindžera iestudētais mūzikls Oņegins, kas savu pirmizrādi piedzīvos nākamā gada pavasarī.

Lai sasniegtu pēc iespējas kvalitatīvāku mūzikla tehnisko izpildījumu, pilnā sparā rit tā mēģinājumi, kuriem nu jau otro nedēļu pievienojies arī mūziķis Intars Busulis, kam izrādē uzticēta dižā krievu literāta Aleksandra Puškina loma.

Sarunā ar DELFI Izklaide Intars atklāj, ka piedāvājums Puškina lomai nācis no viņa drauga un kolēģa komponista Kārļa Lāča, kurš rūpējas par mūzikla skanējumu: "Tas, ka piedalos mūziklā, ir Kārļa Lāča pirksts. Apdomājot piemērotākos kandidātus šai lomai, Lācis atcerējās par mani, un tā arī sākās mūsu sadarbība".

Par savu līdzību ar uzticētās lomas personāžu Puškinu Busulis pagaidām nedomā, jo pirms savu emociju iesaistīšanas lomā jāapgūst mūzikla tehniskā puse.

"Par to, vai esmu līdzīgs Puškinam, pagaidām vēl nezinu. Vēlos vispirms apgūt tehniskās prasības, jo ir skaidrs, ko autors vēlas no mums panākt, un tad arī sākšu vilkt paralēles starp savu un rakstnieka personību caur dzejas vārsmām. Pagaidām, gatavojoties pirmizrādei, norisinās tikai tehniskie mēģinājumi, kuros tiek apgūts repertuārs.

Nekas vairāk šobrīd vēl nenotiek. Visi sanāk kopā un iepazīstas ar repertuāru, apgūst duetu un trio partijas. Kad muzikālais materiāls būs sagatavots, sāksies darbs pie iejušanās lomā, strādājot ar emocijām. Arī par savām aktiera spējām pagaidām varu nesatraukties, jo šobrīd no manis tiek prasīts tikai muzikālais sniegums," stāsta mūziķis.

Jāpiebilst, ka Busuļa iesaistīšanās mūziklā gan nav dziedātāja pirmā debija aktiermākslā. 2006. gadā mūziķim tika uzticēta viena no galvenajām lomām pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas Purva bridējs motīviem uzvestajā mūziklā Hotel Kristina Nacionālajā teātrī, kur dziedātājam tika uzticēta dzērāja un traģiskā mīlētāja Edgara loma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!