Foto: Mango
Jaunais komponists un pianists Ivars Kļaviņš (attēlā), sapratis, ka latviešiem laba mūzika nav vajadzīga, kravā somas, lai jau februārī dotos uz Skotiju strādāt mēbeļu ražotnē, paralēli veidojot mūziķa karjeru šajā valstī.

"Jā, es braukšu projām! Man gan piedāvāja labu darbu šeit pat Latvijā, lielā alkohola ražotnē, taču pārrunas ir tikai martā, un tik ilgi es nevaru gaidīt - līdz martam jau būšu nomiris badā," skaudro patiesību izklaides portālam Mango atklāj Ivars.

Puisis, kurš pēc šova Okartes skatuve bija iecerējis pelnīt naudu kā mūziķis, pamatīgi vīlies tajā, kā mūzikā viss notiek Latvijā. "Esmu sapratis, ka cilvēkiem Latvijā laba mūzika nav vajadzīga. Ar mūziku te vispār nevar nopelnīt - varbūt tikai kādus 100 latus mēnesī.

Skotijā man piedāvā darbu mēbeļu ražotnē, kurā strādā manas māsas vīrs. Tāpēc pārvākšos uz turieni, bet pēc vairākiem gadiem, iespējams, braukšu atpakaļ - jau ar savu kapitālu," nākotnes plānus atklāj Ivars.

Viņš ir pārliecināts, ka Skotijā paliks vismaz gadu un cer šajā laikā nodibināt kontaktus ar turienes mūziķiem un iegūt popularitāti ārzemēs.

"Latvijā jau nevar izcelties ar gudrām lietām. Piemēram, Kristapa Pujāta mūzika nevienu neinteresē, tāpat kā manējā - visus interesē tikai tas, kādas stulbības es pateikšu vai izdarīšu. Latviešus piesaista tikai muļķības," skarbs savos spriedumos ir jaunais pianists.

Jaunajā darba vietā Skotijā Ivaram jāsāk strādāt jau februārī, un mūziķis līdzi ņems arī savas angļu valodā sarakstītās dziesmas, lai Skotijā būtu kur atsperties arī muzikālā ziņā.

"Zinu, ka vietējiem tur nepatīk ārzemnieki, bet es noteikti centīšos arī veidot mūziķa karjeru. Atpakaļ Latvijā atgriezīšos ar savu kapitālu, uzreiz ierakstīšu dziesmu un veidošu karjeru.

Vienkārši Latvijā tagad nav īstais laiks mūziķa karjeras veidošanai - visus interesē tikai šovi. Esmu drošs, ka pat tādi mūziķi kā Intars Busulis un Aija Andrejeva šogad ar savām dziesmām pazudīs starp šova Okartes skatuve 2 dalībniekiem," uzskata Ivars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!