Foto: Privātais arhīvs

Šarmantā dziedātāja Linda Leen pēdējos gados ļoti aktīvi ceļojusi, un šo pavasari viņa sagaidījusi ar braucienu uz Jaunzēlandi, kur nupat noslēgusies vasara.

Leen ierasti saviem sekotājiem sociālajos tīklos ļauj sekot līdzi viņas piedzīvojumiem, un arī ceļojums uz Jaunzēlandi vainagojies ar pasakaini skaistie foto, kurus dziedātāja papildinājusi ar izsmeļošiem aprakstiem.

Tā kā mākslinieces hobijs ir fotografēšana, "Instagram" tīklā viņa dalījusies ar ainaviskiem kadriem, kuros iemūžinātas Jaunzēlandes pludmales, daba un gleznainie skati.

"Tas nenotiek bieži, bet tanī dienā, stūrējot līkumainos, bet superlīdzenos Jaunzēlandes ceļus, pusbalsī murminot citēju Paula dziesmu "šī dziiiive ir kaaa šūpoles". Tu, cilvēks, atbrauc uz vasaras nogali tālākajā punktā, kur no Latvijas var nokļūt, un dabon vēsākās, pelēkākās un lietainākās dienas pēc kārtas pēdējo gadu statistikā.

Un tad... aiz kārtējā kalnu līkuma ar aizkritušām ausīm un šķietami iereibušu vestibulāro aparātu tu dabon šo – milzu varavīksni pār tirkīzzaļu okeānu, kas apskalo skaisti vientuļo pludmali," pie viena no krāšņajiem foto vēstījusi dziedātāja.

Savukārt kādas citas bildītes aprakstā Linda norādījusi, ka "skaistākie skati te ir jānopelna" – jākāpj kalnos un klintīs, kas prasa ne mazums pūļu, bet šis pārbaudījums esot katras izlietās sviedru pilītes vērts.

View this post on Instagram

Nieki & blēņas jeb Jaunzēlandes dienasgrāmata Nr.3. Tas nenotiek bieži, bet tanī dienā, stūrējot līkumainos, bet superlīdzenos Jaunzēlandes ceļus, pusbalsī murminot citēju Paula dziesmu “šī dziiiive ir kaaa šūpoles”. Tu cilvēks atbrauc uz vasaras nogali tālākajā punktā, kur no Latvijas var nokļūt, un dabon vēsākās, pelēkākās un lietainākās dienas pēc kārtas pēdējo gadu statistikā😂 Un tad.. aiz kārtējā kalnu līkuma ar aizkritušām ausīm un šķietami iereibušu vestibulāro aparātu tu dabon ŠO! Milzu varavīksni pār tirkīzzaļu okeānu, kas apskalo skaisti vientuļo pludmali. Nnnoookai, es apstājos pie zīmes “Uzmanību, pingvīni” un eju brist negaisā!:)

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 14, 2019 at 1:42pm PDT

View this post on Instagram

#photobylindaleen

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 13, 2019 at 9:50pm PDT

View this post on Instagram

Brokastis ar vulkānu un sauli

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 8, 2019 at 2:32am PST

View this post on Instagram

Nieki&blēņas jeb Jaunzēlandes dienasgrāmata Nr.2. Esmu debešķīgā, smalkā Jaunzēlandes ziemeļu salas vidienes lauku airbnb īpašumā kalnos ar skatu uz tālo okeānu un klusējošo vulkānu, cikāžu un govju dziesmām (kad vējš iegriežas- arī smaržām;), kivi un avokado dārziem, trīskārtu brokastīm ar restorāncienīgām “poached eggs” un izcilu kafiju. Mēģinu doties tālāk uz dienvidiem nu jau dienas trīs un pēdējā brīdī, pat vairs neizliekoties sev, ka meklēju attaisnojumu, atlieku šo akciju “uz rītdienu”, jo gribu pamosties skaistos, smaržīgos palagos. Un tad.. es tiku glābta!! Saimniece, acīmredzami labtikusi, gados un spēcīgajā saulē izžuvusi- kā starp draugiem parasti mīļi dēvējam- rozīne, arhitekta māte, pedante (simpunkt’ jaunava (drīzāk pēc horoskopa) vai vismaz Burka kundzes māsīca) nesot man brokastīs pašvārītu zapti, aizrāda par manu glāzi Sauvignon Blanc, atgādina ka check-out Jaunzēlandē atšķirībā no citām pasaules malām esot strikti 10, nevis 11 un.. ak jā, viņa esot arī iegūglējusi Latviju, Rīge, is that right? Ou, wow, tāda skaista vieta, ēkas ar “russian style” cakām.. Eeem, mēģinu tanī nebeidzamajā aprakstošo vārdu un žestu straumē iespraukties ar jūgendstilu un gadsimtiem ilgu rietumeiropas ietekmi, bet... velti. Un, jā, kundze, mēs aristokrātiskajā Rīgē vīnu brīvdienās deģenerātiski dzeram arī brokastīs!!;)) To, protams, tikai domās, kā jau latviete lepnā un komunikācijas asumu zaķpastala vienā personā teikdama, paceļu savu lapsas asti un esmu atkal ceļā!;) #photobylindaleen

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 8, 2019 at 2:30am PST

View this post on Instagram

#photobylindaleen

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 6, 2019 at 3:53am PST

View this post on Instagram

#photobylindaleen

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 6, 2019 at 3:51am PST

View this post on Instagram

Nieki un blēņas jeb Jaunzēlandes dienasgrāmata, Nr.1. Jaunzēlande šobrīd piedzīvo lielu investīciju un tūrisma pieplūdumu, tā teikt- “the new black”, un lai nu ko, bet cenu līmeņa neatbilstību šim statusam nu gan viņiem pārmest nevar. Auto īre, salīdzinot ar Eiropu, ir tuvu kosmosam, nu vai vismaz Islandei, tāpēc mans no punkta A uz B pārcēlājs ir vissuperminiekonomiskākā mazlitrāžas versija ar funkciju “braukt”, ne mazāk un arī ne vairāk. Kalnainākos un reizē līkumaināku ceļu apvidos, kādi ārpus centrālā ziemeļus un dienvidus savienojošā lielceļa ir tieši visi, manī ieperinās doma, ka šī mazulīte kā jau tagad moderni, ir savulaik mainījusi dzimumu: iepriekšējā dzīvē bijusi manuāla, un tagad automātiski pārslēgt ātrumus atceras tikai pēdējā brīdī pirms (atgriežoties pie kosmosa) pacelšanās gaisā :”Hi hi, eķ, atkal aizmirsās...hjuuuu, laižam tālāk!”:D Mūzikas klausīšanās iespēju ziņā arī šis eksemplārs būtu ierindojams godpilnajā retro kategorijā, bet tas jau ir cits stāsts!;) #photobylindaleen #sonya7rii @brandnewzealand

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on Mar 6, 2019 at 3:46am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!