Foto: Mango
Pašmāju mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis (attēlā) šovbiznesa aprindās tiek uzskatīts par kompānijas dvēseli, un to viņš pierādīja arī aizvadītajā nedēļas nogalē, Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā rūpējoties par jautrību.

Pirms dziesmu aptaujas SEB "Muzikālā banka" apbalvošanas ceremonijas mūziķi viesnīcā līdz agram sestdienas rītam spēlēja pokeru, diskutēja par darbu, ik pa brīdim uzdziedāja un vienkārši baudīja brīvo laiku un kolēģu kompāniju.

Starp naksnīgā uzdzīves cienītājiem īpaši izcēlās Mārtiņš Freimanis, kurš pārējos mūziķus izklaidēja gan ar anekdotēm, gan stāstiem par savu ceļojumu uz Keniju, kurp dziedātājs bija devies aizvadītajā gadā.

Šī ceļojuma laikā latviešu dziedātājs sadraudzējies ar Kenijas spēcīgāko sievieti, kuru vietējie iedzīvotāju dēvējot par Big Mama. No ceļojuma Freimanis arī atvedis īpašu dāvanu - koka zobu, kas ievērts pērlīšu virtenē. Šo rotu ap mūziķa kaklu aplikusi Big Mama, un kopš tā laika Freimanis no tās nešķiras, ticot, ka zobs viņam atnesīs veiksmi.

"Pirmais, ko daru, kad aizbraucu uz kādu eksotiskāku valsti, ir iepazīšanās ar vietējiem iedzīvotājiem. Kenijā es iepazinos ar "lielo mammu" jeb Big Mamu, kurai lūpas sākas no deguna un beidzas uz zoda. Es biju tāds normālais džeks, kurš katru dienu pulksten piecos ierodas uz Nelsona Mandelas ielas ar alus kasti," par piedzīvojumiem Kenijā stāsta Freimanis.

Viņš novērojis, ka Kenijā valda matriarhāts, bet ziņas par Freimaņa un ietekmīgās kundzes attiecībām izplatījušās gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū. "Vēlāk atklājās, ka Big Mama ir vietējās mafijas galvenā vadone," atklāj mūziķis un norāda, ka viņam pasniegtais talismans ir liels gods, jo šādu uzmanību tūristi no kenijiešiem nemaz tik bieži neizpelnās.

"Galu galā mēs ar to "lielo mammu" notusējāmies visu ceļojuma laiku," atceras Freimanis, kurš ceļojumā uz Keniju bija devies kopā ar saviem draugiem Lauri Reiniku un Aleksandru Kuruosvu.

Ne bez lepnuma Freimanis atceras, kā viņš izlīdzējis dažiem vietējiem iedzīvotājiem tikt pie pārtikas. Kādam tirgotājam, kurš centies dziedātājam "iesmērēt" savu preci, Freimanis apsolījis iedot 500 eiro, ja viņš pārtrauks uzbāzties ar saviem piedāvājumiem.

"Aizvedu viņu uz veikalu un sapirku viņam pārtiku tik biezā slānī, ka mēnesim jāpietiek," stāsta Freimanis, kas solīto 500 eiro vietā, apgādājot vietējā tirgoņa ledusskapi, tika cauri ar 15 latu lielu naudas summu.

"Pēdējā ceļojuma dienā aizbraucu uz tuvāko bankomātu, kas atradās četru kilometru attālumā, izņēmu 400 eiro un izdalīju vietējiem iedzīvotājiem. Meitene Kristīne, ar kuru es sadraudzējos un pat vēl tagad sazinos ar elektroniskā pasta vēstulēm, atklāja, ka ar 50 eiro viņa var trīs mēnešus normāli dzīvot," par savu labdarību stāsta Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!