Foto: Reuters/Scanpix/LETA
54 gadus vecais amerikāņu mūziķis, "Grammy" balvu ieguvējs Roberts Silvestrs Kellijs jeb R.Kelly atzīts par vainīgu virknē apsūdzību, tostarp par seksuāla rakstura noziegumiem, vēsta ārvalstu mediji.

R.Kelliju pirms diviem gadiem aizturēja saistībā ar viņam izvirzītajām apsūdzībām seksuālā vardarbībā pret četrām sievietēm, no kurām trīs tobrīd bija nepilngadīgas meitenes. Vēlāk lietā pievienotas vēl vienpadsmit apsūdzības.

Sešas nedēļas ilgajā tiesvedībā mākslinieks atzīts par vainīgu virknē apsūdzību. Bruklinas (Ņujorkā) tiesas nolēmums par sodu būs zināms 4. maijā, un ārvalstu mediji lēš, ka Kellijam var nākties pavadīt cietumā vairākas desmitgades.

2008. gadā tiesa dziedātāju attaisnoja apsūdzībās par bērnu pornogrāfijas ražošanu, savukārt BBC dokumentālā filma, kas tika publiskota 2018. gadā, vēstīja par to, ka mākslinieks esot izveidojis savdabīgu "seksa kultu" un turējis gūstā sievietes. Viņam palīdzējuši gan miesassargi, gan menedžeri. Iepriekš tiesā izskanējis, ka Kellijs fotografējis un filmējis seksu ar meitenēm, bet vēlāk draudējis publiskot šos materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!