Foto: EPA/LETA
Šonedēļ beidzot tika atklāts pērnā gada Ziemassvētkos 53 gadu vecumā mirušā dziedātāja Džordža Maikla nāves cēlonis. Tiesa, daži britu tabloīdi ir pārliecināts, ka kaut kas tiek noklusēts.

Tapa zināms, ka Maikls mūžībā devies dabīgā nāvē – viņš miris dilatācijas kardiomiopātijas ar miokardītu un aptaukotas aknas dēļ, Tāpat Oksfordšīras vecākais kriminālizmeklētājs Darens Salters sacīja, ka izmeklēšana ir izbeigta.

Jāatzīmē, ka dilatācijas kardiomiopātiju var izraisīt narkotisko vielu lietošana – to ietekmē sirds kļūst palielināta un vāja mazinās tās spējas pumpēt asinis. Pēc mūziķa nāves vairāki viņam pietuvināti cilvēki medijiem stāstīja, ka viņš esot bijis atkarīgs no narkotikām.

Tiesa, kā vēsta izdevums "The Mirror", šonedēļ sniegtajā paziņojumā nebija minēts, vai Maikla asinīs pēc viņa nāves atrastas alkohola vai narkotisko vielu pēdas.

Tas ar jaunu sparu britu medijos licis uzvirmot dažādām spekulācijām par mūziķa mūža nogali, un daži uzskata, ka kaut kas tiek noklusēs.

Tiesa, vairāki mediju aptaujāti ārsti centušies kliedēt nelāgās runas un uzsvēruši, ka Maikla nāvē neesot nekā neparasta.

"Man ir aizdomas, ka viņš no šīs problēmas cieta ilgtermiņā, bet punktu visam pielika miokardīts, kas ir sirds iekaisums. To var izraisīt vīruss, piemēram, saaukstēšanās," izdevumam "The Sun" savu vērtējumu sniedzis kardiologs Asems Malhotra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!