Foto: DELFI

Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs (attēlā) paralēli muzicēšanai joprojām turpina darbu Valsts policijā, un šonedēļ Nikolajs nokārtojis šaušanas ieskaiti, kurā ieguvis augstu novērtējumu.

"Šaušanas ieskaite ir jākārto vienu reizi gadā. Jāizpilda pieci šāvieni - viena patrona atbilst desmit punktiem. Ieskaite notika šautuvē un bija jātēmē pa apaļo mērķi. Kopā ieguvu 49 punktus no 50 maksimālajiem," DELFI Izklaide stāsta dziedātājs.

Mūziķis nav pārāk lielā sajūsmā par ieročiem, un, kā pats stāsta, viņam nekad mūžā nav nācies izmantot ieroci ārpus šautuves. Vaicāts, vai viņš būtu gatavs izmantot ieroci pašaizsardzības nolūkos, viņš savā atbildē ir lakonisks.

"Ir 13. un 14. likuma pants par policiju un ieroču izmantošanu. Tur viss ir izskaidrots," saka Nikolajs.

Nikolajs arī ikdienā konfliktus cenšas atrisināt mierīgā ceļā, par to arī liecina kāds incidents, kurš norisinājās 2010. gadā Jelgavā, kad pāris jaunieši vēlējās Nikolaju izprovocēt uz strīdu. Konflikts sākās pēc dziedātāja uzstāšanās, kad pie viņa pienāca divi jaunieši un sāka izteikt aizvainojumus.

"Starp mums sākās visai asa vārdu apmaiņa. Viņiem acīmredzot nepatika mana uzstāšanās. Tāpat tika piesaukts mans darbs policijā, bet pēc tam viņi man piedāvāja aiziet aiz stūra, lai noskaidrotu attiecības.

Es viņiem teicu, ka man tam nav laika, un devos prom. Mājās aizbraucu sveiks un vesels, lai gan bailes man, protams, bija. Cilvēki ne vienmēr ir labvēlīgi noskaņoti, un alkohols arī dara savu," toreiz stāstīja Puzikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!