Foto: Privātais arhīvs

Vētru sociālajos tīklos izsaucis amerikāņu reperis Kanje Vests, kurš 4. jūlijā paziņojis, ka kandidēs uz ASV prezidenta amatu.

Mūziķis Kanje Vests vietnē "Twitter" ievietojis paziņojumu, ka kandidēs ASV prezidenta vēlēšanās.

"Mums tagad jāīsteno Amerikai apsolītais. Uzticoties Dievam, apvienojot mūsu redzējumu un veidojot nākotni. Es kandidēju uz Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amatu," tieši valsts Neatkarības dienā vēstīja Vests.

Tiesa, "The Guardian" atzīmē, ka nav zināms, vai reperis jau iesniedzis visus nepieciešamos dokumentos, lai balotētos vēlēšanās. Iespējams, šis bijis tikai joks soctīklu lietotāju priekam.

Vesta sieva, slavenā Kima Kardašjana uz vīra tvītu atbildēja ar ASV karodziņu, savukārt atbalstu viņam pauda uzņēmējs un vizionārs Īlons Masks, ierakstot: "Tev ir mans atbalsts!"

43 gadus vecais miljardieris Vests kopā ar sievu jau ir paviesojušies Baltajā namā. Piemēram, 2018. gadā viņš ar pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu apsprieduši ieslodzījuma vietu reformu. Tajā pašā gadā Vests paziņoja, ka no lielās politikas distancējas.

Lai gan nav zināms, vai Vests ir iesniedzis dokumentus, lai balotētos, vairākos ASV štatos termiņš vēl atļauj neatkarīgu kandidātu pievienošanos cīņai par augsto amatu.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šā gada 3. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!