Foto: AP/Scanpix
2010. gada maijā slavenās dziedātājas Šēras meita Čestitija Sana pārstāja būt sieviete un oficiāli kļuva par vīrieti Čezu Salvatori (attēlā). Lai gan Šēra medijiem tolaik stāstīja, ka atbalstīs meitu viņas jauna dzīvē, šķiet, viņa ar to nav spējusi samierināties.

Kā vēsta ārvalstu mediji, māte Čezam esot lūgusi pārtraukt komunikāciju, un jau diezgan ilgu laiku viņi nav ne tikušies, ne arī sazvanījušies.

Meitas kļūšana par dēlu Šērai bijis liels trieciens. Viņa centās sadraudzēties ar jauno Čezu, tomēr nespēja pieņemt kardinālās izmaiņas viņas ķermenī un uzvedībā.

Pats grūtākais esot bijis piezvanīt Čezam uz mājām un automātiskajā atbildētājā izdzirdēt vecu ierakstu, kas veikts meitas balsī. Dziedātāja esot lūgusi atdot viņai šo kaseti, jo tā ik reizi atgādinājusi par to, ka meita ir zudusi uz mūžiem.

Šēras un Sonija (Salvatores) Bono vienīgais bērns Čestitija Sana Bono piedzima 1969. gadā, un vārdu vecāki viņai ielika par godu filmai Chastity ("Šķīstība"), kuru dziedātāju pāris veidoja kopā.

Tomēr Čestitija visu laiku izjuta sevi kā vīrieti sievietes ķermenī, līdz 2009. gada jūnijā izšķīrās par hormonālās terapijas kursu un dzimuma maiņas operāciju, no simpātiskas meitenes kļūdama par patuklas miesas būves vīrieti.

"Es cienu vīrišķību, kas nepieciešama, lai to visu izturētu preses uzmanības centrā. Lai gan pagaidām es to nesaprotu, es tomēr centīšos palīdzēt. Vienīgais, kas nekad nemainīsies - tā ir neizmērojamā mīlestība pret manu bērnu," pēc Častitijas dzimuma maiņas operācijas presei stāstīja Šēra.

Šēras bērns ir arī aktieris, nu jau izjukušas mūzikas grupas Ceremony līderis, vairāku grāmatu autors, aktīvs geju un lesbiešu tiesību aizstāvis.

Čezs, kurš jau četrus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti un seksa partneri (deviņdesmito gadu sākumā Čestitija sevi vēl uzskatīja par lesbieti), dzimuma maiņas operāciju nosaucis par "labāko lēmumu savā dzīvē".

Pēc operācijas Čezam sākās problēmas ar lieko svaru, tāpēc viņš sāka piedalīties dažādos realitātes šovos, kuros ir iespēja kļūt vieglākam, piemēram, Dejo ar zvaigzni. Vēlāk viņš sāka filmēties TV šovā Dakteri, kas veltīts veselīgam dzīvesveidam, un jau nometis 20 kilogramus svara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!