Foto: F64
Grupas "R.E.M." dziedātājs Maikls Staips, kurš jau 12. septembrī uzstāsies "Arēnā Rīga", vienmēr ir paudis savu nostāju politiskos jautājumos – gan savos izteikumos, gan ievijot šo tēmu dziesmu tekstos. Tuvojoties ASV prezidenta vēlēšanām šī gada novembrī, Staips ir paziņojis, ka, ja uzvarēs republikāņu pārstāvētais kandidāts Džons Makkeins, viņam nekas cits neatliks, kā pamest dzimto Ameriku un pārvākties uz dzīvi Apvienotajā Karalistē.

Staips komentējis savu lēmumu, sakot, ka līdz šim Makkeins ir godam pildījis savu darbu, par ko viņš arī cienot šo cilvēku, taču neuzskata Makkeinu par labu prezidenta kandidātu. Tāpat kā iepriekšējās ASV prezidenta vēlēšanās Staips atbalsta demokrātu kandidātu, kuru drīzajās vēlēšanās pārstāvēs Baraks Obama.

Savu nepatiku pret šī brīža ASV prezidentu Džordžu Bušu Maikls Staips ir apliecinājis arī jaunākā albuma "Accelerate" šobrīd aktuālajā singlā "Man-Sized Wreath".

Staips stāsta: "Es vienkārši nevaru ciest šo cilvēku un viņa administrāciju. Dziesmā stāsts ir par Bušu, kurš Irākas kara laikā dodas uz vienu no manu varoņu - Mārtina Lutera Kinga kapu. Manā uztverē tas ir apvainojums šī izcilā cilvēka un viņa darbu piemiņai. Man tas likās nožēlojami un par to arī uzrakstīju šo dziesmu."

Atgādinām, ka biļetes uz grupas "R.E.M." koncertu Latvijā iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs un interneta veikalā
www.bilesuserviss.lv
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!