Dziedātāja Eimija Vainhausa (attēlā), kura šī gada 23. jūlijā nomira 27 gadu vecumā, pēdējos trīs gadus lielāko daļu laika pavadīja Karību jūras salā Sentlūsijā – tur viņa centās atbrīvoties no postošās narkotiku un alkohola atkarības, ierakstīt jaunu albumu, kā arī īsi pirms nāves bija plānojusi "kļūt par māmiņu" - adoptēt vietējo melnādaino meitenīti.

Kā vēsta britu mediji, uz salas Vainhausa bija iepazinusies ar desmito gadus veco meitenīti vārdā Dannika Augustina, kuru viņa plānoja padarīt par savas ģimenes locekli un atbrīvot no nabadzības važām, jo meitenes vecāki bija šķīrušies un palikuši bez darba.

Ar meitenes tēvu - 35 gadus veco Viku, kurš šobrīd bez darba dzīvo Vācijā, dziedātāja jau bija paspējusi pārrunāt adopcijas jautājumus un saņēmusi viņa piekrišanu. Tāpat arī Dannikas māte, 31 gadu vecā Nadja, uzskatīja, ka meitenītei nāks tikai par labu dzīvošana krietni vien nodrošinātākā ģimenē.

Šobrīd Dannika dzīvo ar savu vecmāmiņu, kura strādā pludmales bārā pie kūrorta kompleksa Cotton Bay - tieši šī kompleksa villā pēdējos gadus dzīvoja Vainhausa, par katru uzturēšanās dienu maksājot vairāk nekā 3 000 dolāru.

"Eimija no visas sirds mīlēja Danniku. Es nezinu, kāpēc visu salas bērnu vidū viņa izvēlējās tieši manu mazmeitiņu, bet kopš brīža, kad viņas satikās, abas kļuva par nešķiramām draudzenēm. Katru dienu viņas bija kopā - rotaļājās, devās izjādēs ar zirgiem, rokās sadevušās, staigāja pa pludmali," medijiem stāstījusi Dannikas vecmāmiņa.

Pašai meitenītei Vainhausas nāve bijusi īsts šoks, no kura viņa vēl nav attapusies.

"Eimija jau bija kļuvusi par manu mammu. Es viņu saucu par māmiņu, viņa mani - par savu meitu. Viņa par mani ļoti rūpējās, un mēs daudz laika pavadījām kopā. Es viņu mīlēju, un viņa mani arī. Viņa bija visbrīnišķīgākais cilvēks, kādu es jebkad esmu satikusi. Es nespēju noticēt, ka viņa ir mirusi," stāstījusi mazā meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!