Foto: F64
Mediji vēsta, ka Viesītē atklāta milzīga marihuānas audzēšanas plantācija un par tās izveidi aizturēti divi vīrieši, savukārt mūziķis Ainars Virga (attēlā) uzskata, ka marihuānas audzēšanas risks ir pārāk liels, lai pat apsvērtu šādu iespēju.

"Es nekad neaudzētu marihuānu - tas ir pārāk liels risks tikt pieķertam un nonākt cietumā, bet iegūtie līdzekļi nav šāda soda mēra vērti. Domāju, ka narkotikas vispār audzē tikai tāpēc, lai nopelnītu. Tā kā mūsdienās ir ļoti daudz šo vielu lietotāju, izplatot nopietnākas vielas par marihuānu, var ļoti labi nopelnīt, tāpēc arī ir cilvēki, kas uzņemas risku, lai pelnītu lielu naudu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Virga.

"Man vispār nav skaidrs, kāpēc mūsdienu sabiedrībā ir atļauts lietot alkoholu, cigaretes, bet nav atļauts lietot narkotikas! Visas šīs lietas izraisa atkarību, bet ilgtermiņa lietošanā izraisa nāvi - tātad kā šīs lietas var šķirot?" jautā Virga.

"Uzskatu, ka tai ir jābūt katra brīvai izvēlei, ko lietot un cik daudz. Pareizi būtu vai nu atļaut visu, vai aizliegt visu - vidusceļa meklēšana tāpat nerada efektu, jo cilvēks atrod iespējas, kā lietot to, ko viņš vēlas," skaidro Virga.

Mūziķis nosoda narkotiku lietošanu un uzsver, ka viņš var atļauties nosodīt, jo pats ir lietojis narkotikas un zina, kādas var būt sekas.

"Lielai daļai cilvēku trūkst gribasspēka, lai narkotikas paliktu par ballīšu izklaidi, un tā kļūst par ikdienu. Ir jāspēj apstāties - tas ir galvenais iemesls, kāpēc pasaulē ir tik daudz narkomānu, jo mūsu paaudze ir vājas gribas cilvēki. Pats pārtraucu lietot narkotikas, jo man vienkārši apnika - apreibinošās vielas vairāk nepārsteidza un to lietošana kļuva par rutīnu, nebija vairāk interesanti," pieredzē dalās Virga.

"Katram ir cita lietošanas motivācija: mūsdienu jauniešiem tā ir modes lieta, tas ir stilīgi, iespēja neizlekt no draugu loka. Manā laikā skolā skaitījies foršs, ja pīpēji, bet tagad tas ir pacēlies jaunā līmenī un forši ir tie, kas lieto narkotikas," analizē Virga.

Dziedātājs stāsta, ka nav universālas receptes, kā atmest narkotisko vielu lietošanu, - vienam palīdz vēršanās pie Dieva, otram rehabilitācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!