Foto: F64

Trešdien, 26. oktobrī, Vīna studijā Rīgas centrā tika atklāta Dailes teātra aktrises un režisora Dž.Dž.Džilindžera piektās sievas Elīnas Dzelmes (abi kopā attēlā) otrā gleznu izstāde, kuru novērtēt bija ieradušies gan teātra, gan mākslas dzīves pārstāvji.

Savā otrajā personālizstādē, kam dots nosaukums Vīns, jaunā gleznotāja piedāvā gleznas, kurās atklājas jauni pavērsieni viņas mākslinieciskajā ceļā - tie ir iepriekš neapgūti mākslinieciskie paņēmieni, citas izteiksmes formas un līdzekļi, pilnveidojot glezniecības tehniku un pievēršoties vēl neskartām tēmām.

Dzelmes pirmajā izstādē FEST ANTIFRIGIA jeb Svētki pret neauglību, ko Rīgas mākslas telpā varēja aplūkot šī gada pavasarī, māksliniece ļoti atklāti un drosmīgi bija attēlojusi kailumu un seksualitāti, bet savā otrajā izstādē Dzelme turpinājusi pētīt sievietes iekšējo pasauli un dvēseles pārdzīvojumus.

Pati māksliniece, raksturojot Vīna studijā izstādītos darbus, kurus būs iespējams aplūkot līdz pat janvāra vidum, atzinusi, ka, gluži tāpat kā viņas pirmā personālizstāde, arī šī ir dziļi personiska un intīma gleznu izlase.

Sumināt aktrisi nozīmīgajā notikumā bija ieradušies gan viņas teātra kolēģi - Dailes teātra sabiedrisko attiecību pārstāve Liene Jakovļeva, aktieris Juris Bartkevičs un citi, kā arī komponists Kārlis Lācis, uzņēmējs Henrijs Buks-Vaivads ar dzīvesbiedri un citi pašmāju mākslas cienītāji un jaunās aktrises atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!