Foto: F64

Sestdien, 2. jūnijā, Rīgā norisinājās lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka rīkotais Baltijas praida 2012 gājiens, kas vienkopus pulcēja simtiem netradicionāli orientētu personu un viņu draugu un atbalstītāju.

Gājiens sestdienas pusdienlaikā sākās pie Tērbatas un Ģertrūdes ielu krustojuma, un, skanot dziesmām un plīvojot varavīkšņu krāsas karogiem, koši tērptie gājiena dalībnieki virzījās uz pilsētas centra pusi.

Pēc gājiena noslēguma tā dalībnieki un citi interesenti pulcējās Vērmanes dārzā, kur līdz pat pulksten 19 tika teiktas dažādas uzrunas un uzstājās ārvalstu muzikālie kolektīvi.

Šogad atbalstu Rīgā notiekošajam praidam bija izteikusi arī ASV vēstniece Džūdita Gārbere Latvijā, kura pati piedalījās gājienā, kā arī uzrunāja Vērmanes dārzā sanākušos, gan latviešu, gan angļu valodā aicinot atcerēties, ka visi ir vienlīdzīgi neatkarīgi no seksuālās orientācijas.

Arī šogad praida norise Rīgas centrā sabiedrībā tika neviennozīmīgi vērtēta, un kritiskāk noskaņotie praida pretinieki par spīti nemīlīgajiem laika apstākļiem bija ieradušies savu viedokli paust arī klātienē, vicinot plakātus ar dažādiem agresīviem saukļiem.

Lai nodrošinātu mierīgu praida norisi, centrā pulcējās liels skaits kārtībsargu, kuru pūliņi attaisnojās - praida gājiens šoreiz noslēdzās bez lieliem starpgadījumiem, un tika aizturēts tikai viens protestētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!