Foto: Vida Press
Skolēnu brīvlaiks vēl nav pat pusē, bet jau izsīkušas idejas, kā izklaidēt savas mīļās atvases? Ja visas animācijas filmas noskatītas un galda spēles izspēlētas, bet uz laukiem pie vecvecākiem doties vēl nav laiks, tad jāķeras klāt vecai labai klasikai. Visu laiku labākās zinātniskās fantastikas filmas bērnus aizvedīs piedzīvojumiem bagātā pasaulē, kas aizrauj un pārsteidz, raksta "Movie Web".

"Ralfs – postītājs" ("Wreck-It Ralph") (2012)


Tāpat kā citas "Disney" animācijas filmas, arī "Ralfs – postītājs" ir sirsnīgs un aizraujošs stāsts. Ralfs, kas tiek uzskatīts par videospēļu ļaundari, izmisīgi vēlas kļūt par labo varoni. Lai visiem parādītu, kāds viņš patiesībā ir, Ralfs dodas jaunas spēles meklējumos. Savukārt animācijas filmas dizains atbilst klasiskajam videospēļu noformējumam, ko novērtēs ikviens, kam tīk spēlēt.

"Flaberis" ("Flubber") (1997)

Iespējams, daudzi nezinās, bet 1997. gada filma "Flaberis" tika adaptēta pēc agrīnās "Disney" filmas "The Absent-Mine Professor". Abu filmu stāstos ir profesors, kurš cenšas izgudrot jaunu enerģijas avotu. Abās filmās zaļais izgudrojums tiek dēvēts par "flaberi". Ir tikai viena būtiska atšķirība starp filmām – 1997. gada versijā galveno lomu spēlē Robins Viljamss.

"Spiegu bērni" ("Spy Kids") (2001)

Filma "Spiegu bērni" aizved mūs uz 2000. gadu sākumu. Filmas sižets ir vienkāršs – brālim un māsai jākļūst par spiegiem, lai glābtu savus vecākus, kurus nolaupījis ļaundaris. Karmenas un Džūnija vecāki arī savulaik bija spiegi, tāpēc bērniem neko nepārmet, bet dodas kopā ar viņiem glābt pasauli.

Filmai bija arī turpinājums. 2011. gadā, kad viena pēc otras iznāca divas daļas. Savukārt 2022. gadā tika paziņots, ka "Spiegu bērni" atgriezīsies vēl reizi, tikai šoreiz "Netflix" paspārnē.

"Mīļā, es samazināju bērnus" ("Honey, I Shrunk the Kids") (1989)

Jā, šo filmu varbūt var nosaukt par nedaudz dekadentu, taču tā ir 1980. gadu beigu klasika. Galvenais varonis ir Veins, kuru atveido Riks Moranis. Veinam ir bērni un vienlaikus viņš ir zinātnieks, kuram laboratorijā ir pamazināmais stars. Protams, laboratorijā iekļūst bērni, kuri nejauši uzduras stariem un kļūst neskaitāmas reizes mazāki. Kas tālāk? Viņi dodas atgūt savus augumus, saskaroties ar visdažādākajiem izaicinājumiem un piedzīvojumiem.

"Iepazīstieties, Robinsoni!" ("Meet the Robinsons") (2007)

2007. gadā iznākusī "Iepazīstieties, Robinsoni!" kļuva par vienu no sirsnīgākajām desmitgades filmām. Bāreni Luisu apciemo zēns, kurš apgalvo, ka ir ieradies no nākotnes un sola turp aizvest arī galveno varoni. Kad Luiss nokļūst nākotnē, viņš satiek visai savdabīgu ģimeni, kuru beigās iemīl. Šī animācijas filma ir sirsnīga un pauž patiesi ģimeniskas vērtības.

"Atpakaļ nākotnē" ("Back to the Future") (1985)

"Atpakaļ nākotnē" jau sen ir iekļauta visu laiku labāko filmu sarakstā. Tā jāredz ikvienam kinomīlim, arī mazam. Filmā ir gan piedzīvojumi, gan humors, gan laba mūzika. Vārdu sakot, tā ir ideāli piemērota ģimenes vakaram.

"WALL-E" (2008)

Filmas darbība notiek nākotnē, kurā roboti ir pilnībā pārņēmuši varu. Kamēr cilvēki visu savu laiku pavada, patērējot produktus – gan pārtiku, gan medijus – roboti vada pasauli. Savukārt, kad robots "WALL-E", kurš tika izgudrots, lai attīrītu pasauli no atkritumiem, atrod zaļu augu, viņš vēlas panākt pārmaiņas apkārtējā vidē. "WALL-E" ir ideāla zinātniskās fantastikas filma bērniem, jo tajā ir vēstījums gan par klimata pārmaiņām, gan par vienmēr esošu cerību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!