Šonedēļ tapis zināms, ka mūžībā aizgājusi franču aktrise un modele Izabella Karo (attēlā), kura pirms trim gadiem piedalījās skandalozā reklāmas kampaņā par cīņu pret anoreksiju, ziņo ārzemju mediji.

Karo, kura pati slimoja ar anoreksiju, mirusi novembra vidū 28 gadu vecumā - viņa atgriezusies no Ķīnas, kur bija devusies darba darīšanās, un neilgi pēc tam anoreksijas nomocītā sieviete sabrukusi, bet mediķiem glābt viņas dzīvību nav izdevies.

Modeles pārstāvji atklājuši, ka veselības problēmas sievieti mocījušas jau gadiem ilgi, un visas viņas kaites bija izraisījuši dramatiskie ēšanas traucējumi un Karo psiholoģiskās problēmas. Tiesa gan, dzīves pēdējos gados viņai bija izdevies uzbaroties - ierasto 25 kilogramu vietā viņa svēra 35 kilogramus.

Ar anoreksiju modele cīnījās jau kopš 13 gadu vecuma, un kā šīs saslimšanas iemeslu sieviete minējusi "grūto bērnību".

Pasaules slavu Karo ieguva 2007. gadā, kad viņa sadarbībā ar itāļu fotogrāfu Olivjero Toskāni piedalījās skandalozā reklāmas kampaņā No Anorexia pret anoreksiju - Itālijā tapušais attēls, kurā pārlieku kārnā modele redzama kaila, strauji izplatījās medijos un izraisīja diskusijas arī citās valstīs.

"Es pietiekami ilgi esmu sevi slēpusi, bet tagad es vēlos atklāties. Es mīlu dzīvi, un vēlos jaunajiem cilvēkiem parādīt, cik bīstama ir šī slimība," tolaik medijiem stāstīja sieviete.

Savas dzīves pēdējos gados Karo darīja visu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību modeļu vidū biežajiem anoreksijas gadījumiem, kuri nereti beidzās letāli - sieviete piedalījās dažādos televīzijas raidījumos un kampaņās, bet 2008. gadā iznāca viņas grāmata Mazā meitene, kura nevēlējās kļūt resna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!