Foto: F64

Mākslinieks, tēlnieks un grafiķis Aivars Vilipsōns tirdzniecības centrā Domina pirmo reizi dzīvē vadījis modes skati. Tiesa gan, pēc skates FIP Jaunais griezums Vilipsōns juties apmulsis, jo nejūt sevī oratora un pasākuma vadītāja talantu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Vilipsōns atzīst, ka modes skati vadījis pirmo un pēdējo reizi dzīvē. "Piekritu to vadīt, jo mani draudzīgi palūdza. Nejūtu sevi pasākuma vadītāja ampluā - es tomēr esmu mākslinieks nevis runātājs, es tā neprotu izteikties. Tā kā mani kāda draudzene palūdza, lai izlīdzu bezizejas situācijā, tad arī piekritu novadīt to skati," skaidro Vilipsōns.

Tomēr pelnīt iztiku ar pasākumu vadīšanu viņš neplāno, kā arī apakšbiksēs iziet uz mēles kādā modes skatē viņš gatavs vien tad, ja tas silda Latvijas ekonomiku. Vilipsōnam nav svešas modeļa gaitas, jo viņš savulaik Latvijas mākslas akadēmijā piedalījies kādas meitenes modes skatē, kas māksliniekam joprojām spilgti saglabājusies atmiņā.

"Tolaik man tika pašūts cietumnieka tērps, ar kuru savulaik pat esmu uz vienu no izstādes atklāšanām ieradies. Cietumnieka tērpu veido tā: ancuks, cepure, bikses un strīpains krekls. Gatavojoties modes skatei, tā meitene man bikses šuva pēc principa "uz kuru pusi vīrietis nēsā krāniņu". Es mīlu, ja šādā veidā vīrietim darina bikses," jūsmo Vilipsōns.

Mākslinieks nesūdzas par ekonomisko krīzi valstī un, trīs reizes nospļāvies pār kreiso plecu, atklāj, ka viņam darba un klientu netrūkst. "Daudziem māksliniekiem jau iet grūti, bet, ja iet slikti, tad vajag zīmēt plikas meitas - tad arī būs nauda, jo plikām meitām vienmēr ir noiets."

Galerijā: ieskats modes skatē FIP Jaunais griezums, kuru vadīja mākslinieks Aivars Vilipsōns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!