Foto: Privātais arhīvs

Latviešu dziedātāja Laima Vaikule pēc ilgāka pārtraukuma atkal izmantojusi sociālo tīklu "Instagram", lai paustu savu viedokli. Jaunākajā ierakstā viņa aizstāv savus draugus Allu Pugačovu un Maksimu Galkinu, kuri šobrīd īpaši nežēlīgi tiek malti Kremļa propagandas mašinērijā.

Nesen viena no populārākajām propagandistēm Krievijas televīzijā Margarita Simonjana publiski tiešajā ēterā nozākāja humoristu Maksimu Galkinu, komentējot viņa pārmetumus apmelojošajai Krievijas presei. Simonjana no TV ekrāna izkliedza, ka Galkins ir "melis un gejs, kurš apprecējis vecu, bagātu veceni".

Tas nav ļāvis klusēt Galkina un Pugačovas draudzenei Laimai Vaikulei, kura "Instagramā" ievietojusi attēlu ar draugiem jūras malā.

Vaikule vēršas pie Simonjanas: "Pēdējās diennakts laikā esmu saņēmusi tik daudz sašutušas vēstules no visas pasaules, ka vairs nespēju klusēt. Agrāk ļoti aptuveni zināju, kas tā Margarita Simonjana tāda ir, tagad gan skaidrs. Tas ir cilvēks bez jebkādām ētikas un morāles normām, viņa nav pat rokasspiediena vērta.

Es labi pazīstu Allu Pugačovu un Maksimu Galkinu. Simonjanu nez kāpēc pārņēmusi naida sajūta pret šo laimīgo, saskanīgo pāri. Tik nepiedienīgā formā izteikta apzināta viņu ģimenes goda un cieņas pazemošana liecina par jūsu profesionālo un cilvēcisko nekompetenci. Vai esi sajukusi prātā, Margarita? Jūs šos cilvēkus nemaz nepazīstat!

Pārsteidzoši, ka federālajā kanālā apspriežot nopietnas tēmas, jūs atļāvāties ieslīgt banālā verbālajā caurejā. Jūsu izteikumi demonstrē ne tikai necieņu pret Allu un Maksimu, bet arī pret viņu daudzskaitlīgo fanu armiju. Tas viss liecina par jūsu zemo kultūras un intelekta līmeni. Esmu droša, ka Alla un Maksims nepiešķir jūsu zemiskajiem "oda kodumiem" lielu nozīmi, bet mēs, viņu draugi, nevaram ignorēt jūsu uzbrukumus," vēstīja Laima Vaikule.

Kā zināms, Maksims Galkins un sieva ir pārcēlušies uz Izraēlu. Galkins no turienes mēdz videovēstījumos "atkauties" no Kremļa kontrolēto mediju pasūtījuma uzbrukumiem, kuru mērķis ir publiski pazemot šos māksliniekus.

Galkins un Pugačova asi nosodījuši Krievijas agresiju Ukrainā. Viņu draugs Laima Vaikule tiešā veidā nosodījumu Vladimira Putina realizētajai politikai pagaidām nav paudusi, taču lūgusi izbeigt karu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!