Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis
Kolorītais un dzīvespriecīgais TV šovu veterāns Gunārs Sārtaputns septembra beigās pēkšņi devās mūžībā. Izdevums "Privātā Dzīve" izpētījis, kas tad īsti notika un kāda bija slavenākā balvēnieša dzīve.

Gunārs, kurš pēdējos gadus kļuva slavens ar dalību TV3 iepazīšanās šovos, nomira pēkšņi un negaidīti 60 gadu vecumā. Tas noticis slimnīcā, kurp viņš nokļuva naktī, aizvests ar "ātrajiem". Saskaņā ar "Privātās Dzīves" rīcībā esošo informāciju, pirms tam Gunārs atrasts grāvmalā. Saļimis pa ceļam no veikala. Savu ietiepīgo raksturu viņš izrādījis arī ārstiem. Jau slimnīcā esot, Gunāra brālim pateikts – izredžu nav.

Gunāram bijušas nieru problēmas, taču viņš nav miris pēc ilgstošas slimības, kā sākotnēji izskanēja. Bērzkalnes pagasta pārvaldē joprojām nezina, kas tieši veicināja slavenā vecpuiša nāvi. "Slimnīcās viņš ilgi negulēja, jo uzskatīja, ka neviens tāpat viņam neko nevar līdzēt, un ārstiem neuzticējās. Patieso nāves iemeslu droši vien zina tikai viņa ģimene," žurnālam skaidro pārvaldes vadītāja Skaidrīte Saleniece.

Gunārs apglabāts Priedaines kapos, starp draugiem un kaimiņiem klāt bijis arī viņa brālis un dēls ar ģimeni. Meita dzīvo Anglijā un neieradās, arī bijusī sieva izvadīšanā nebija.

Izdevums arī noskaidrojis, ka Gunārs bijis sociālo dienestu redzeslokā, viņam piešķirts trūcīgā statuss. Viņam izsniegtas pārtikas pakas un higiēnas preces.

Turība – vēžu audzēšanas saimniecība un lepnais īpašums – tika izrādīta šovā "Saimnieks meklē sievu", taču patiesībā viņš jau sen vairs nebija turīgs vīrs. Īpašums jau labu laiku pārrakstīts uz kādas sievietes vārda. Iespējams, kādas senas draudzenes. Īpašumā viņš rosījies, taču formāli vairs nebija māju īpašnieks.

Laulībā ar vienīgo sievu viņš nodzīvoja 18 gadus. Pārim šķiroties, pārtrūkušas arī attiecības ar bērniem. Savus mazbērnus Gunārs tā arī nekad netika redzējis. Laulības izjukšanā, iespējams, vainojama aizraušanās ar alkoholu, raksta "Privātā Dzīve".

Ar atkarību viņš cīnījies, un 60 gadu dzimšanas dienu svinībās (tās nonāca arī policijas redzeslokā, jo tika pārkāpti pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi) Sārtaputns neesot iedzēris nevienu lāsīti, viņš bija nolēmis mainīt savu dzīvesveidu, vēl tikai sievu cerējis atrast.

Skaidrīte Saleniece izdevumam arī saka, ka Gunārs bijis liels fantazētājs ar krāšņiem stāstiem: "Diemžēl maz kas no tā bija patiesība. Taču cilvēkiem viņš patika. Ar kaimiņiem labi satika. Gunārs nebija ļauns, gluži otrādi. Taču viņa vājības izrādījās par viņu stiprākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!