Foto: Publicitātes foto

Pirmais iestudējums Dailes teātra Mazajā zēlē būs Tenesija Viljamsa "Kaisles vilciens", kuru veidojis režisors Regnārs Vaivars. Izrādes pirmizrāde gaidāma 19. septembrī, savukārt šonedēļ plašākas sabiedrības novērtējumam sniegts drosmīgs iestudējuma reklāmas plakāts, kurā kailas pozē aktrises Anete Krasovska un Ieva Florence.

Pikantajā plakātā Krasovska pozē uz krēsla, savukārt Florence ieņēmusi vietu uz zemes. Abas sievietes vieno kopā savīta matu bize.

Kā liecina Dailes teātra oficiālajā "Twitter" kontā publicētā informācija, fotosesija sadarbībā ar fotogrāfi Dainu Geidmani norisinājusies augusta vidū.

Viljamsa luga, kas latviešu skatītājiem pazīstama ar nosaukumu "Ilgu tramvajs", ir viens no zināmākajiem amerikāņu dramaturga darbiem, kas saņēmis arī Pulicera prēmiju.

Tas ir stāsts par kaisli, ilgām un sapņiem. Blanšai, kuru atveido Anete Krasovska, nav nedz darba, nedz iztikas līdzekļu, bet viņai ir bagāta fantāzija, kas tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto – pat ja tā būtu tikai nožēlojama imitācija. Savukārt Stenlijam (Gints Grāvelis) ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina.

Abi šie cilvēki ir pilnīgi pretstati, un konflikts ir neizbēgams. Kad sentimentālai sapņainībai pretī stājas skarba brutalitāte, atliek izvēlēties – saņemt visu drosmi, lai skatītos acīs realitātei, vai arī palikt savā sapņu pasaulē.

Izrādes lomās iejutīsies Anete Krasovska (Blanša), Ieva Florence (Stella), Gints Grāvelis (Stenlijs Kovaļskis) un Kaspars Zāle (Mičs).

Iestudējuma vizuālo noformējumu veido režisors Regnārs Vaivars kopā ar scenogrāfu Tomu Grīnbergu, kostīmu māksliniece ir Madara Botmane, bet gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!