Foto: DELFI

Māksliniece Džemma Skulme devās mūžībā pērnā gada novembrī. Palika viņas lielā māja Mežaparkā un arī bagātīgs gleznu krājums. Lai uzturētu namu, gleznotājas mantinieki pārdod Džemmas darbus.

"Delfi" jau vēstīja, ka desmit istabu nams Mežaparkā šogad tika izlikts pārdošanā sākotnēji par 1,3 miljoniem eiro, vēlāk cenu samazināja uz pusi, un nu jau māja tiek tirgota par 490 tūkstošiem eiro.

Kā izdevumam "Kas Jauns" paudis Džemmas Skulmes dēls, mākslinieks Juris Dimiters, māju Mežaparkā joprojām nav izdevies pārdot.

Namu apskatīt bijuši pieci potenciālie pircēji, taču līdz reālam darījumam neviens no tiem nav nonācis.

"Viens arī bija ieinteresēts mūsu vēlmē šajā ēkā ierīkot mākslinieku Skulmju dzimtas muzeju. Diemžēl uzzinot, cik daudz pūļu un resursu nepieciešams ieguldīt šīs idejas īstenošanā, līdz īpašuma pārdošanai netikām," skaidro Dimiters.

Ģimenei nav viegli "savilkt kopā galus", lai arī visi mantinieki aktīvi strādājot. Mežaparka lielās mājas uzturēšanas izdevumus segt ir grūtības, žurnālam "Kas Jauns" atzīst mākslinieks.

"Ik pa laikam izliekam pārdošanā kādu mammas gleznu. Dažas ir pārdotas izsolēs, un tad jau kaut kā varam iztikt," skaidro Juris Dimiters.

"Delfi" jau rakstīja, ka 300 kvadrātmetru lielā ēka celta 1964. gadā pēc arhitekta Artūra Reinfelda projekta funkcionālisma stilā kā mākslinieku rezidence.

Divstāvīgajā namā kopumā ir 10 istabas. Māja atrodas blakus ezeram, 2600 kvadrātmetrus plašajā teritorijā ir arī dārzs un garāža.

Jau šogad februārī Juris Dimiters atzina, ka kopā ar māsas Martas Skulmes ģimeni lielo īpašumu nevar atļauties uzturēt; iepriekš tas bijis iespējams Džemmas Skulmes pieklājīgās pensijas dēļ. Gleznotājas pensija bija apmēram 2150 eiro mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!