Foto: Publicitātes foto

Ar sešiem krāšņiem koncertiem klātienē no 17. līdz 24. jūlijam norisinās astotais "Jūrmalas festivāls" – lielākais vasaras muzikālais notikums Dzintaru koncertzālē. Ceturtdienas vakarā gaumīgi tērpti kvalitatīvas mūzikas cienītāji devās baudīt vienu no koncertiem.

Ceturtdienas siltajā vakarā Dzintaru koncertzālē sanākušos priecēja vijoles virtuozs Daniils Bulajevs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri igauņu diriģentes Kristīnes Poskas vadībā. Programmā izskanēja Bēthovena 7. simfonija, Kloda Debisī prelūdija "Fauna diendusa", un Bulajevs mūzikas baudītājiem dāvāja virtuozo Žana Sibēliusa vijolkoncertu, kas pēc sava dramatiskā vēriena un dziļuma ir tuvs simfonijām.

Koncertu ar savu klātbūtni pagodināja klasiskās mūzikas aprindās zināmi ļaudis, kā arī vienkārši mūzikas mīlētāji. Viesu vidū tovakar bija arī Dailes teātra direktors Juris Žagars, pazīstamais ģimenes ārsts Ainis Dzalbs un citi cilvēki, kuri pasākumam bija saposušies vasarīgi gaumīgi.
"Jūrmalas festivāla" kulminācija gaidāma 24. jūlija vakarā, kad Dzintaros izskanēs koncerts "Dzimuši Latvijā". Biļetes uz šo pasākumu vēl ir iegādājāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!