Foto: Kadrs no video

Jāņa Krīvēna veidotajā interneta autorraidījumā "Pāļa bazars" šonedēļ paviesojusies ietekmīgā digitālā satura veidotāja Evelīna Pārkere, kura cita starpā pieskārās arī tematam par pašmāju influenceru vidi, "antivakserēm" tajā un savām attiecībām ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC).

Pārkere, kurai visās lielākājās sociālo tīklu platformās seko vairāki simti tūkstošu fanu, pauda skarbu viedokli par Latvijas Influenceru asociācijas dibinātāju Maiju Armaņevu. Jauniete salīdzināja viņu ar citu tikpat ietekmīgu influenceri Elīnu Didrihsoni, secinot, ka šīm abām lēdijām ir prāvs skaits tā dēvēto "heiteru" jeb nelabvēļu, tomēr Didrihsones veikums ir uzskatāms par veiksmes stāstu. Atšķirībā no Armaņevas rosīšanās.

"Es negribu likt viņas vienā maisā, bet viņas abas ir diezgan "heitotas" influenceres Latvijā. Elīna, kā runā, ir pret LGBT, Maija uztaisa neveiksmīgu kompāniju, ir antivaksere un tamlīdzīgi. Bet atšķirība ir tajā, ka Elīnai ir reāls bizness, kurš "blūmo" [veiksmīgi darbojas – red. piez.]. Tas apģērbs nav kaut kas, ko es pati vilktu mugurā, bet viņai ir milzīga auditorija. Tiešām veiksmes stāsts! Bet par Maiju neesmu dzirdējusi, ka viņai ir veiksmīgs kaut kas. Elīnai ir drāma virs drāmas, bet blakus ir veiksmīgs bizness, viņai viss iet uz priekšu. Maijai tās auditorijas nav. Viss, ko dzirdu par Maiju, ir nekas labs, tikai slikts," sarunā iekarsa Pārkere.

Jauniete atzīst, ka Maija Armaņeva viņas acīs respektu nav izpelnījusies. Pārkere domā, ka pēc dažādiem soctīklu skandāliem kolēģei pieklātos "bišķiņ paklusēt, neko nedarīt un nerādīties kādu laiku, un padomāt, ko izdarīt, lai cilvēkiem atkal iepatiktos". Viņasprāt, Armaņevai jau būtu laiks "iet uz pensiju".

Savukārt komentējot šogad maijā plašu rezonansi izraisījušo PTAC influenceru sodīšanu (1500 un 1000 eiro sodi tika piemēroti Adrianai Miglānei un Katrīnei Saulietei), Pārkere pauž neizpratni, kāpēc kolēģes metušās strīdēties ar likumu. Arī viņa bija no PTAC saņēmusi aizrādījumu par reklāmas likuma pārkāpumiem, taču veikusi labojumus savā digitālajā saturā un tādējādi no soda izvairījusies. Cienīt likumu Pārkerei rekomendējis viņas tētis.

Pārkere pati devusies uz PTAC, lai "saprastu, kas jūs tādi esat". Tikšanās laikā influencere un centrs vienojušies, ka, tiklīdz centrs pamana pārkāpumus, jaunietei par to tiek ziņots un viņa kļūdas izlabo. "Mums ir ļoti draudzīgas attiecības. Es respektēju viņu darbību, viņi respektē manējo, mums nav bijušas nekādas problēmas," skaidro Pārkere, kura neizprot Miglānes un Saulietes spītēšanos pret likumu.

Tāpat "Pāļa bazarā" 21 gadu vecā Pārkere pastāstīja gan par savu nule izveidoto uzņēmumu, gan pieskārās skandālam par avarēšanu ar "Lexus" nedēļu pēc auto iegādes, gan nedaudz padalījās informācijā par savu privāto dzīvi, proti, attiecībām ar kāda miljonāra dēlu. Pilnu raidījuma ierakstu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!