Foto: AFP/Scanpix
Sabiedrību vienmēr interesējis, kā turīgi ļaudis tērē savu bagātību. Tiesa, ja to dara augsta ranga amatpersonas, skaļš skandāls ir garantēts. Ārvalstu mediju ievērības lokā nonācis indiešu biznesmenis un politiķis Gali Džanardhans Redijs, kurš savai meitai šonedēļ sarīkojis vērienīgas kāzas. To izmaksas tiek lēstas vairākos desmitos miljonos eiro.

Politiķim, kurš ir viens no bagātakajiem cilvēkiem Karnātakā, nav tā labākā reputācija. Ārvalstu mediji vēsta, ka viņš Indijā apsūdzēts korupcijā un vairākos smagos noziegumos, kas saistīti ar neatļautām finanšu darbībām.

Jāatzīmē, ka turīgajam vīram veikta mantas konfiskācija un viņš pat pavadījis trīs gadus cietumā, bet pērn atbrīvots pret drošības naudu.

Tiesa, tas nav traucējis kungu savai meitai Brahmani (attēlā ar līgavaini) sarīkot greznas kāzas, kuru izmaksas sasniedzot 75 miljonus ASV dolāru (aptuveni 70 miljoni eiro). Izbrīnu un sašutumu rada ne tikai neskaidrība, kur Redijs ņēmis tik lielu naudu, bet arī tas, ka laikā, kad daudzi Indijā cieš badu, kāds rīko tik izšķērdīgas svinības.

Oktobrī Indijas un citu zemju mediju ievērību izpelnījās veids, kā ļaudis tika ielūgti uz kāzām – viesi saņēma nelielu apzeltītu kastīti ar iebūvētu LCD ekrānu, kurā tika demonstrēta Rediju ģimenes popiela un danči kādas dziesmas pavadījumā.

Ilgi gaidītās kāzas notika 16. novembrī Bengalūras pilī, un aptuvenas aplēses liecina – tās apmeklējuši aptuveni 50 tūkstoši cilvēku. Kā ierasts Indijā, dzīres norisināsies vairākas dienas.

Zināms, ka kāzu ceremonijā līgavai mugurā bija īpaši viņai darināts sari, kas vērts vairāk nekā divus miljonus eiro. Bet līgavas rotu vērtība tiek lēsta 11 miljonos eiro.

Foto: AFP/Scanpix
Par godu svinībām Bengalūras pilī izbūvēts neliels ciematiņš, pa kuru kāzu viesi tiks pārvadāti pajūgos. Anonīmu avotu informācija liecina, ka kāzu norises vietu uzraudzījuši vismaz 300 policisti, 3000 apsargi, sargsuņi un pat vienība, kura specializējusies sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanā.

Politiķa meitas kāzas ir viens no šī brīža apspriestākajiem notikumiem Indijā, un tas atbalsojies arī citviet pasaulē. Redija vērienīgie tēriņi raisījuši lielu sašutumu. Ļaudis viņa dižmanīgo dzīvesveidu salīdzinājuši ar spļāvienu sejā sabiedrībai – daudzi uzskata, ka korupcijā un dažādos finanšu noziegumos apsūdzētais vīrs burtiski ņirgājas par Indijas tiesu sistēmu un tautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!