Foto: AP/Scanpix/LETA

Sestdienas vakarā Ņūorleānā, ASV Luizianas štatā, tiks kronēta visumā skaistākā sieviete – notiek skaistumkonkurss "Miss Universe". Sociālajos tīklos lielākā uzmanība pievērsta karojošo valstu Krievijas un Ukrainas pārstāvēm, turklāt iznāciens savu valsti reprezentējošos tērpos jau izvērties nelielā skandālā.

Daiļavas no visas pasaules jau nedēļu uzturas Ņūorleānā, kur piedalās dažādos pasākumos un pūlas iegūt konkursa žūrijas labvēlību.

Īpašu uzmanību piesaistījis dalībnieču izgājiens stilizētos nacionālajos tērpos – Ukrainas pārstāve, 29 gadus vecā Viktorija Apanasenko, uz skatuves mirdzēja eņģeļa tērpā, kura nosaukums – "Gaismas cīnītāji".
Bet Krievijas pārstāve, 22 gadus vecā Anna Liņņikova, iznāca koši sarkanā samta tērpā ar "kroni, kas simbolizē Krievijas impēriju". Liņņikovas tērps tapis sadarbībā ar Sanktpēterburgas Ermitāžu un asociatīvi saistāms ar carisko Krieviju.
Jāpiebilst, ka daudziem nav izprotams, kāpēc ASV savā valstī šogad ielaida Krievijas pārstāvi. Krievijas medijos šim skaistumkonkursam pievērsta liela uzmanība – Liņņikova sniegusi intervijas ziņu aģentūrām, kur uzsvēra "valsts atbalstu", turklāt Kremļa rupori pauž prieku, ka izdevies panākt, lai sankcijas neskar "Mis Visums" dalībnieci. Liņņikova no Orenburgas pilsētas pērn ieguva titulu "Mis Krievija", tādējādi gūstot tiesības dalībai "Mis Visums" un "Mis Pasaule" konkursos šogad.

Tiek uzskatīts, ka ASV piešķīra Liņņikovai vīzu uz skaistumkonkursa periodu. Kurpretī Čerņihivā dzimušajai ukrainietei nācies braukt uz ASV vēstniecību Kazahstānā, lai iesniegtu savu vīzas pieteikumu.

Krievijas prese plaši atspoguļo dalībnieces dzīvi kopā ar citām skaistulēm Ņūorleānā. Meitenes brālis medijiem atklājis, ka esot pāris dalībnieces ar atklāti negatīvu attieksmi pret Liņņikovu, piemēram, šveiciete. Vienlaikus pamatīgs naida vilnis lasāms komentāros abu skaistuļu "Instagram" profilos.

Arī dalībnieču iznāciens peldkostīmos šogad ir zīmīgs. Šogad uzmanība pievērsta nevis pašam peldkostīmam, bet apmetnim, kurš katrai dalībniecei apgleznots citādāk. Ukrainietei uz tā attēlota gaišmataina sieviete un sauklis "Esi drosmīgs kā Ukraina!", savukārt krievietes drānu rotā ugunsputns.

Konkursā piedalās 84 dāmas. Šogad turp bija jādodas arī Latvijas pārstāvei Katei Aleksejevai, taču viņa bija spiesta savu dalību atsaukt, jo īsi pirms Jaunā gada sasirga ar Covid-19.

Konkursa uzvarētāja tiks noskaidrota 14. janvāra vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!