Foto: LETA

Bijušais Latvijas premjerministrs Vilis Krištopans nolēmis pārdot sev piederošo īpašumu Floridā, kur līdz šim daudzus gadus devies pārziemot.

Vilis Krištopans nolēmis mest mieru 20 gadu ilgušajai ceļošanai starp Latviju un ASV, kur viņš ik gadu devies pārziemot tīkamā klimata dēļ. Laiki ir mainījušies un daudzi faktori sakrituši tā, lai viņš pieņemtu lēmumu uz Floridu vairs nebraukt un sev piederošo īpašumu pārdot. Turpmāk viņš nedēļas nogalēs lidošot uz Spāniju, Marvelju, kur ir gana silts un plašas iespējas nodarboties ar golfa spēlēšanu, kas ir Krištopana hobijs, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Lēmumu uz ASV vairs nelidot un pārdot savrupnamu veicinājuši gan koronavīrusa radītie apstākļi, gan tas, ka "cenas nekustamajiem īpašumiem ir ļoti labas". "Ceļā paiet daudz stundu, bet vispār es uz Ameriku vairs negribu," izdevumam skaidrojis 66 gadus vecais ekspremjers.

Krištopana Floridas īpašums ir slēgtā teritorijā, kas sastāv no kopumā 985 mājām. Tur viņam bija pieejami gan tenisa korti, gan sporta klubs, savs individuālais baseins pie mājas, kā arī golfa spēles iespējas.

Bijušais politiķis izdevumam arīdzan atklājis savas domas par Donalda Trampa zaudējumu ASV prezidenta vēlēšanās. Izrādās, pats Krištopans reiz pie Trampa pat ciemojies, jo abi Floridā dzīvojuši teju kaimiņos. Par Trampa neievēlēšanu viņš ir pikts: "Šeit, Latvijā, Kārlis Streips visiem ir sakompostrējis smadzenes, ka Tramps ir slikts, bet patiesībā viņš ir panācis daudz laba. Piemēram, vienīgais no astoņiem beidzamajiem Amerikas prezidentiem nav izraisījis nevienu karu, tieši pretēji – tos neitralizējis," uzskata Krištopans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!