Foto: Privātais arhīvs
Kad pirms desmit gadiem kļuva zināms, ka britu troņmantinieks princis Viljams precēs Keitu Midltoni, īsta slavas šalts tika arī Gabrielai Duglasai – tobrīd 23 gadus vecai vienkāršajai iedzīvotājai.

Līdzība Kembridžas hercogienei Katrīnai finansiāli nodrošinājusi labklājīgu dzīvi, tabloīdam "The Sun" atzīst šobrīd 33 gadus vecā Gabriela, kura sapelnījusi iespaidīgu summu tikai tādēļ, ka Lielbritānijā valda karaļnama personību kults.

Tagad viņa dzīvo Londonas dienvidrietumos – namā, ko nopirka par naudu, kas sapelnīta, pateicoties līdzībai ar Katrīnu. Viņai ir vīrs un dvīnīši, un joprojām aktīva dzīve sociālajos tīklos kā Keitas līdziniecei. Tiesa, tagad lielākoties viņa atceras laikus, kad bija slavas zenītā.

Iepriekš Gabriela bija mēbeļu dizainere, dzīvoja Vindzorā, Berkšīrā. Kad bija skaidrs, ka princim Viljamam ir nopietni plāni attiecībā uz Keitu Midltoni, ļaudis uz ielas sākuši pievērst uzmanību Gabrielai, vaicājot, vai viņa gadījumā nav Keita? Līdzība bijusi ļoti izteikta gan augumā, gan sejas vaibstos un matos.

Kā tagad atklāj sieviete, par plašo atpazīstamību viņa var pateikties savai mammai, kura, būdama uz nāves gultas zarnu vēža dēļ, mudinājusi meitu savus portretus nosūtīt "kastinga" aģentūrām. Ilgi nebija jāgaida – meitene tika pamanīta, un sākās viņas slavas ceļš.

"Tobrīd dienā pelnīju pat 1000 mārciņas (apmēram 1160 eiro)," atceras Gabriela. Ienākumus veidoja dalība dažādos korporatīvos pasākumos, privātos sarīkojumos, reklāmās un fotosesijās. Gabriela pat ieradās 2012. gada Londonas olimpisko spēļu atklāšanā.

Ienesīgajā darbā viņa nebija viena – kopā ar "viltus Keitu" darbojās arī prinča Viljama līdzinieks, un darbs notika kopā ar visas karaliskās saimes dubultniekiem, karalienes Elizabetes līdzinieci ieskaitot. "Tobrīd bija vairāki piemīlīgi Viljami, bet es lielākoties strādāju ar Saimonu Vatkinsonu, kurš ikdienā ir inženieris," teic Gabriela. Līdzību hercogiem abi nav zaudējuši vēl šobaltdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!