Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenais aktieris Breds Pits uzsāk jaunu tiesvedību pret savu bijušo sievu un bērnu māti Andželīnu Džoliju. Lietas būtība: Džolija ir pārdevusi daļu Francijas īpašuma, par kuru precoties abiem bija vienošanās, ka šī īpašuma daļas neviens nepārdod.

Kā vēsta medijs "Page Six", Breds Pits iesūdzējis Losandželosas tiesā Andželīnu Džoliju, vainojot viņu abiem piederoša īpašuma daļas pārdošanā. Runa ir par "Château Miraval" – ēku kompleksu un vīna dārziem Francijas dienvidaustrumos. 2014. gadā pāris šajā vietā arī precējās.

Kā apgalvo Pits, starp viņu un Džoliju bija vienošanās, ka neviens no viņiem savas daļas nepārdos, turklāt vīna dārzi ir ļoti ienesīgi un kļuvuši par Pita aizraušanos. Ražojot sārtvīnu, gūta miljoniem dolāru liela peļņa un laba reputācija.

Taču atklājies, ka Džolija bez Pita piekrišanas 50% īpašuma pārdevusi pazīstamajam krievu miljardierim Jūlijam Šefleram jeb viņa kontrolētam uzņēmumam "Stoli Group". Par to viņa Pitam pavēstījusi rakstiski un "ar smagu sirdi" šā gada sākumā.

Tiesas dokumentos pausts, ka "Džolija vīna dārzus Šefleram pārdevusi nekaunīgi, Pitam par to nezinot, turklāt liedzot viņam pirmpirkuma tiesības, kādas viņam pienācās". Pits jau iepriekš bija ar bijušo sievu runājis, ka varētu izpirkt viņai piederošās daļas.

Darījums ar Šefleru aktierim bijis pārsteigums. Viņš apgalvo, ka šobrīd viņam ir liegts izmantot šo pili kā privātmāju, kur dzīvot un pārraudzīt uzņēmumu, taču viņš tajā ieguldījis miljoniem ASV dolāru. Pita pārstāvis skaidro, ka Džolija jau sen bija pārtraukusi ieguldīt līdzekļus šajā biznesā un ar savu rīcību cenšas viņam nodarīt bezatlīdzības kaitējumu, gūstot naudu no biznesa, kurā pati neko nav ieguldījusi.

Tāpat dokumentos teikts, ka Džolija un Pits šo īpašumu iegādājās 2008. gadā par 28,4 miljoniem ASV dolāru. Pāra nolūks bijis šajā vietā izveidot vīna biznesu, audzināt savus bērnus un kopā novecot. Pēdējie divi aspekti, kā zināms, neizdevās – pāris izšķīrās 2019. gadā un virknē tiesvedību dalīja rūpes par bērniem.

"Château Miraval" īpašums ir faktiski pils, kas sastāv no 35 istabām. Savrupnamu ieskauj lekni dārzi ar strūklakām. Īpašumā ir arī dīķis, kapela. Vīna dārzi ir labi iekopti.

Jurijs Šeflers ir 54 gadus vecs krievu uzņēmējs, "SPI Group" īpašnieks, konsorcijs ražo un pārdod alkoholu 160 valstīs. Šefleram arī pieder tiesības uz slaveno degvīna zīmolu "Stolichnaya".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!