Foto: LETA
Katoliskās baznīcas nosodošā attieksme pret abortiem un kontracepciju nevienam nav noslēpums, bet Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs (attēlā) skaidro, kāpēc baznīca neatbalsta mākslīgo izsargāšanos no grūtniecības.

"Vīrietis un sieviete ir aicināti dāvināt sevi viens otram līdz galam, arī fiziskā līmenī. Es tev sevi dodu, dāvinu pilnībā, bet kontracepcijas gadījumā cilvēka viena daļa tiek izņemta ārā no šīs dāvināšanas," intervijā žurnālam Santa stāsta Stankevičs.

Viņš paskaidro, ka, izvēloties jebkādu mākslīgu izsargāšanos, partneri viens otram nenod to savu daļu, ar kuru var tikt radīts bērns.

"Tāpēc tur iekšā ir meli. Bet meli vienmēr ievaino cilvēku – apzināti vai neapzināti," kā vienu no argumentiem pret kontracepciju minējis arhibīskaps.

"Otrs – diemžēl pārāk bieži kontracepcija tomēr rada problēmas sievietes veselībai. Tāpēc Baznīca tik tiešām aicina izmantot auglības atpazīšanas metodes. Tas viss nav tāpēc, lai cilvēku apzināti iracionāli mocītu, bet lai sargātu viņa cieņu, integritāti un patiesu saikni starp vīrieti un sievieti," norāda Stankevičs, kurš nenoliedz, ka šāds dzīvesveids prasa zināmu iekšējo disciplīnu.

Uz argumentu, ka dabiskā izsargāšanās metode nav simtsrpocentīgi droša, arhibīskaps atbild, ka neviena no metodēm tāda nav un, visticamāk, tāda metode arī nekad netiks izdomāta.

"Tas neizdosies, redzēsiet. Tas ir pret Dieva plānu," savu pārliecību žurnālam Santa atklāj Stankevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!