Foto: Privātais arhīvs

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams noraidījis influenceres un tīkla mārketinga uzņēmējas Katrīnes Saulietes pieteikumu par Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmuma atcelšanu, kas paredzēja Saulieti sodīt ar 1000 eiro par negodīgu komercpraksi "Instagram" vietnē, portāls "Delfi" noskaidroja tiesā.

Ar tiesā pārsūdzēto lēmumu Saulietei tika aizliegta negodīga komercprakse, uzlikts pienākums nodrošināt skaidras, uzskatāmas un nepārprotamas norādes par publicētās informācijas komerciālo raksturu, kā arī uzlikta soda nauda 1000 eiro apmērā.

Tiesa secināja, ka Sauliete ir uzskatāma par komercprakses īstenotāju, jo instagramā publicēja preces vai to tirgotāju popularizējošu informāciju, rīkojoties savās komerciālajās interesēs vai citu tirgotāju vai ražotāju vārdā vai interesēs. Tiesa atzina, ka pieteicēja vietnē ir publicējusi kompānijas "NL International" un tās preču popularizējošu informāciju, rīkojoties savās komerciālajās interesēs, pie šīm publikācijām nenorādot tēmturi "reklāma" vai "apmaksāta sadarbība", teikts saīsinātajā spriedumā.

Sauliete ir publicējusi arī citu uzņēmēju un viņu produktu popularizējošu informāciju, rīkojoties viņu interesēs. Viņa gan minēto publikāciju gadījumā lietoja tēmturi "sadarbība", bet neprecizēja, ka tā ir apmaksāta sadarbība vai reklāma.

Šo lēmumu Sauliete gan vēl var pārsūdzēt.

"Delfi" jau vēstīja, ka PTAC nospriestais sods atstāts spēkā arī influencerei Adrianai Miglānei par līdzīgiem pārkāpumiem Viņas soda apmērs bija 1500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!