Foto: Kadrs no video
Kanāls 360TV pirmdien, 5. jūnijā, pārraidīja pēdējo šova "Ģimene burkā" sēriju, kurā redzama Agrita Bindre; viņa turpmāk šovā vairs netiks filmēta, sola televīzija. Par atvadu sērijas īsteno zvaigzni kļuvusi dzīvnieku biedrības "Ķepu ķepā" vadītāja Gundega Bidere, kura pauda skarbu viedokli par Bindres iepriekš sastrādātajām neģēlībām saistībā ar sunīti Mailo.

Lielu sabiedrības rezonansi pagājušajā nedēļā izraisīja redzētie kadri raidījumā "Ģimene burkā", kur Agrita Bindre savu ģimenes mīluli atstāja pie ķēdes. Pēc redzētā sižeta un konstatētajiem labturības pārkāpumiem mājdzīvnieks tika izņemts no kādas lauku sētas un nogādāts Jelgavas dzīvnieku biedrībā "Ķepu ķepā". Tur nāca gaismā gaužām nepatīkamas lietas par visu, ko Mailo piedzīvojis ilgākā laika periodā.

Pirmdien TV skatītājiem bija iespēja ielūkoties notikumos brīdī, kad Agrita devās uz patversmi, lai atdotu pēdējos dokumentus.

Sērijā Bindre atzina savas kļūdas, turklāt pastāstīja, ka jau pirms diviem gadiem viņai bija nojauta par to, kā suņa dzīve viņas mājās varētu izvērsties. Vienlaikus viņa ar asarām acīm stāsta par šausminošajām lietām, kas jālasa internetā – komentētāji izpaudušies ārkārtīgi nežēlīgi.

Vairāku minūšu garajā sižetā dzīvnieku pazinēja Gundega Bidere ļoti skarbi un asi, taču pieklājības robežās komentēja Bindres nodarījumu pret sunīti un rāja šova zvaigzni par to, ka viņa visai Latvijai ir parādījusi, ka pamest suni un siet to pie ķēdes ir gluži normāli.

"Jūs šobrīd televīzijā ar savu darbību vienkārši popularizējat un rādat plašai sabiedrībai piemēru, ka tas ir pieļaujams," Bindrei acīs teica Bidere.

Uz patversmi atvestais Mailo nav ticis pārreģistrēts jaunajiem saimniekiem – suns vienkārši aizvests pavirši zināmiem cilvēkiem un atstāts. Dzīvnieks nav saņēmis nepieciešamās vakcīnas, veterinārārstu Mailo redzējis tikai vienu reizi kucēna vecumā.

Sižetā arīdzan atklājās, ka Bindru saimē neaudzinātais dzīvnieks elementāras komandas spēj uztvert ļoti ātri, tātad suns ir gana gudrs. Šobrīd suņuks ir atguvis dzīvesprieku un jau drīzumā viņam tiks meklēti jauni saimnieki. Kā saka patversmes vadītāja, Mailo noteikti vajadzīgi fiziski aktīvi saimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!