Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem ietekmīgā influencere Elīna Didrihsone publiski pauda savu attieksmi pret homoseksuāliem pāriem – viņai šāda veida attiecības neliekas savienojamas ar jēdzienu "ģimene". Toreiz ļoti skarbi uz to reaģēja multimākslinieks Kašers, kura savienību ar vīru Jāni nesen Liepājas tiesa atzina par ģimeni. Taču toreiz Kašers kolēģei Didrihsonei verbāli uzbruka, un nu gatavs par to atvainoties.

"Tas nebija korekti," par saviem izteikumiem divus gadus senajā skandālā tagad saka Kašers, "es gan negribu sevi attaisnot, bet toreiz man ļoti daudzi Elīnas teikto sūtīja, un tas mani uzkurināja. Lūdzu, lūdzu, piedod. Es tiešām atvainojos par šo situāciju," Didrihsonei piedošanu lūdz Kašers.

Tolaik savu viedokli par Didrihsones viedokli pauda daudzi sabiedrībā zināmi digitālā satura autori, ne tikai Kašers. Vairums influenceru aicināja uzņēmējus nekādā gadījumā nesadarboties ar veikalnieci, jo viņa neatbalsta iekļaujošu sabiedrību. "Delfi" toreiz novēroja, ka tobrīd Didrihsonei bija 80 000 tūkstoši sekotāju, bet tie kusa pa stundām. Vēlāk Didrihisone portālam "Delfi" komentēja, ka nebija pelnījusi tādu naidu.

Elīna skaidroja, ka viņa ir izteikusi tikai savu viedokli kontekstā ar pašas dzīvi un savu ģimeni, nekādā gadījumā nevēršoties pret sabiedrības locekļiem. Viņas viedoklis lielā mērā balstīts ticībā. "Ļoti labi saprotu, ka neesmu nevienu aizskārusi, izsakot savu viedokli, kurš ir tikai un vienīgi mans skatījums," viņa teic.

"Bet es nebiju pelnījusi tādu Latvijas naidu pret sevi, jo sekotāji atsekoja tādēļ, ka citi influenceri pasludināja: tas, ko esmu pateikusi, nav okei, un tāpēc tagad izdzēšam Elīnu no zemes virsas par to!" Viņa uzsvēra, ka personīgi nevienam neko nav teikusi, tikai paudusi savu "dzīves politiku".

Sekotāju skaitu Didrihsone atguvusi ar uzviju – šobrīd viņas vēstījumus bauda un aprunā jau 108 000 cilvēku. Arī Kašeram dzīve nokārtojusies: pērn rudenī tiesa Liepājā konstatēja, ka attiecības starp puišiem ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Latvijas Republikas Satversmes 110. panta izpratnē.

Kašers portālam "Delfi" atzina, ka viss process aizņēmis vairākus mēnešus, bijis ļoti jāpamato, kāpēc mīlētājem ir svarīgi, lai viņu attiecības atzītas par ģimenes modeli.

Satversmes 110. panta pirmais teikums nosaka: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības." Latvijā jau vairāki pāri tiesu ceļā izcīnījuši atzinumu, ka viņu attiecības atzīstamas par ģimenes attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!