Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdienas vakarā sniedza iepriekš ierakstītu vēstījumu 64. "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā Lasvegasā, ASV. Savā runā viņš mūziku pretnostatīja klusumam un mudināja mūziķus "aizpildīt klusumu", vēsta BBC.

"Grammy" balvu ceremonijā tika demonstrēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska videouzruna, kurā viņš aicināja atbalstīt Ukrainu karā ar Krieviju. Daudzi ukraiņu dziedātāji, reperi, dīdžeji pievienojušies armijai.

"Mūsu mūziķi šobrīd valkā bruņuvestes, nevis smokingus. Viņi dzied ievainotajiem slimnīcās – pat tiem, kas viņus nedzird. Mūzika izlauzīsies cauri! Atbalstiet mūs, kā vien varat, taču neklusējiet! Piepildiet klusumu ar savu mūziku, izstāstiet mūsu stāstu! Stāstiet patiesību par karu sociālajos tīklos, televīzijā, kur vien iespējams; galvenais – neklusējiet," sacīja Zelenskis.

Viņš pauda, ka gribētu, lai Ukrainas iedzīvotāji būtu tikpat brīvi kā "Grammy" ceremonijā sanākušie ļaudis, un Krievijas iebrukumu valstī pielīdzināja nāvējošam klusumam, kas draud apdzēst ukraiņu tautas sapņus un cilvēku, tostarp bērnu, dzīvības.

Zelenska uzruna izskanēja īsi pirms dziedātāja Džona Ledženda izpildītā pirmatskaņojuma dziesmai "Free" ("Brīvs"). Ledžends bija ģērbies uzvalkā Ukrainas karoga zilajā tonī. Viņam uz skatuves pievienojās ukraiņu dziedātājas Mika Ņūtone un Suzanna Iglidana, bet dzejoli lasīja Ļuba Jakimčuka, kura nesen aizbēgusi no kara plosītās dzimtenes.

Šā gada "Grammy" balvas laureātu vārdi izlasāmi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!