Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā modes un izklaides centrā Rīga Plaza tika atklāta gleznu izstāde Endij Vorhol, kas Tu esi? Absolut ģēnijs, kas veltīta vienai no dižākajām 20.gadsimta mākslas ikonām, amerikāņu māksliniekam Endijam Vorholam.

Kā vēsta izstādes organizatoru pārstāvji, tajā apkopoti 10 Latvijā populāru cilvēku radīti darbi, kurus realizēt palīdzējuši pieredzes bagātie mākslinieki Jānis Anmanis, Patrīcija Brekte un Karinē Paranjanc.

Mākslinieku jomā iejutusies vidū ir Latvijas baleta prīma, horeogrāfe Zita Errs, modes mākslinieks Bruno Birmanis, aktieri Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, režisore Žaklīna Cinovska, vizuālā žurnāliste Agnese Kleina, restorāna, restorāna Bibliotēka Nr.1 šefpavārs Māris Jansons, hokejists Oļegs Sorokins un basketbolists Sandis Valters.

Izstādes idejas pamatā ir Endija Vorhola jau sešdesmitajos gados sludinātais uzskats, ka nākotnē sabiedrība piedzīvos apsēstību ar patēriņu. Viņš prognozēja, ka nākotnē cilvēki kļūs apsēsti ar patēriņa precēm, mākslīgām zvaigznēm un kulta simboliem, arvien vairāk attālinoties no patiesām vērtībām.

Darbi tika gleznoti no trijām līdz septiņām stundām. Identiski kā Endija Vorhola darbos arī izstādē, kas būs aplūkojama līdz gada beigām, ir redzamas ne tikai akrila krāsas, bet arī sietspiedes tehnika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!