Foto: Lauris Vīksne

Sestdienas, 26. janvāra, vakarā tika aizvadīts Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" pirmais pusfināls, kurā tika noskaidroti četri labākie un veiksmīgākie dalībnieki, kas kvalificējās fināla cīņai par tiesībām Latviju pārstāvēt starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija".

Konkursa "Supernova" pirmajā pusfinālā uz skatuves kāpa astoņi mākslinieki. TV tiešraides izskaņā, apkopojot žūrijas vērtējumu, skatītāju balsis un klausījumus straumēšanas servisā "Spotify", tapa zināms, ka tālāk uz finālu tiks virzīti Edgars Kreilis ar dziesmu "Cherry Absinthe", Samanta Tīna ar "Cutting The Wire", Aivo Oskis ar "Somebody's Got My Lover" un grupa "Laime pilnīga" ar dziesmu "Awe".

Atgādinām, ka šogad konkursa "Supernova" ietvaros norisināsies divi pusfināli. Katrā no tiem uzstāsies astoņi mākslinieki, bet tikai četri labākie no katras kārtas tiks virzīti uz lielo finālu, kas notiks 16. februārī.

Pirmajā pusfinālā startēja Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Elza Rozentāle, Aivo Oskis, Alekss Silvers, Līga Rīdere, "Kris & Oz" un "Laime Pilnīga".

Savukārt otrajā pusfinālā 2. februārī uz skatuves kāps Adriana Miglāne, Markus Riva, "Dziļi Violets" feat. Kozmens, "Laika Upe", "Double Faced Eels", Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress) un "Carousel".

Priekšnesumus vērtē žūrija, kuru jau otro gadu vada radio "Pieci.lv" mūzikas redaktors Rūdolfs Budze jeb Dj Rudd. Abos pusfinālos viņam šogad pievienosies pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī Radio SWH programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas.

Tāpat arī lielu lomu spēlē skatītāju balsojums, kā arī papildus tiek ņemti vērā unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā "Spotify".

LTV rīkotā konkursa vadīšana šogad uzticēta divām apburošām TV personībām – Dagmārai Legantei un Ketijai Šēnbergai.

Pērn tika aizvadīta konkursa "Supernova" ceturtā sezona. Tajā uzvaras laurus plūca Brazīlijā dzimusī dziedātāja Laura Rizzotto. Viņa "Eirovīzijas" konkursā Portugālē Latviju pārstāvēja ar dziesmu "Funny Girl" un uzstājās otrajā pusfinālā, kurā izcīnīja 12. vietu, bet ar to nepietika, lai viņa iekļūtu finālā.

Pagājušajā gadā "Eirovīzijā" ar dziesmu "Toy" triumfēja Izraēlas pārstāve Netta. Starptautiskais dziesmu konkurss šogad maijā notiks Telavivā.

Pirmie četri konkursa "Supernova 2019" finālisti:
Edgars Kreilis
Samanta Tīna
Aivo Oskis
"Laime pilnīga"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!