Kāds 22 gadus vecs vīrietis no ASV Floridas štata dzīvo gluži kā "nāriņa" – viņš vairākas reizes nedēļā uzvelk mākslīgo asti un nirst dzīlēs. Puisis sevi uzskata par psihiski veselu un atzīst, ka šī apsēstība ir viņa dzīvesveids.

Sižets par Eriku Dušarmu (attēlā) tika parādīts televīzijas kanāla TLC šovā My Strange Obsession (Mana dīvainā apsēstība), kurā ik nedēļu tiek stāstīts par neparastiem ASV iedzīvotājiem.

"Tas ir dzīvesstils. Tas ir ceļš, ko esmu izvēlējies," atzīst Eriks, kurš ar nāriņu dzīvesveidu ir apsēsts pilnībā - viņš par tām sapņo gan miegā, gan nomodā.

Trīs reizes nedēļā puisis pusotru stundu brauc uz kādu īpašu dabīgo avotu, kur nododas savam hobijam un stundām plunčājas kā nāra. Pagaidām viņš elpu zem ūdens varot aizturēt uz gandrīz četrām minūtēm, taču Eriks arī šajā jomā pilnveidojas.

"Kad es uzlieku savu asti, es jūtos pilnībā transformējies. Kolīdz ienirstu ūdenī, man šķiet, ka es iegrimstu kādā paralēlā pasaulē," stāsta Eriks un neslēpj, ka šādi viņš cenšas arī aizbēgt no ārpasaules briesmām.

Lai gan šī aizraušanās ir šķietami dīvaina, Erika mīļotais vīrietis Metjū to ir akceptējis. "Par savu apsēstību ar nāriņām Eriks izstāstīja jau mūsu pirmajā randiņā," smejas viņa puisis.

Asti Eriks sev mēģinājis pagatavot jau kopš 13 gadu vecuma, sākumā izmantojot pat atkritumu maisiņus. "Pagāja diezgan ilgs laiks, kamēr sapratu savu vietu šajā pasaulē," raidījumā stāsta "nāriņa" Eriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!