Foto: Publicitātes foto

Sākoties rudenim, Latvijas televīzijas kanāli ar īpašu uzmanību rūpējas par to, lai skatītājiem nebūtu garlaicīgi, un DELFI Izklaide piedāvā desmit spilgtākās un gaidītākās rudens TV sezonas pārraides, starp kurām ir gan līdz šim neredzēti projekti, gan patīkamas atkalredzēšanās ar jau iemīļotām pārraidēm jaunos formātos.


Līgavu meklējumi Sipenieces uzraudzībā


Foto: DELFI

Par rudens lielāko piedzīvojumu, iespējams, kļūs, TV3 šovs Saimnieks meklē sievu ar vadītāju Baibu Sipenieci-Gavari priekšgalā. Darbs pie tā sācies jau pavasarī, kad sievietes tika aicinātas sūtīt vēstules desmit uzņēmīgiem Latvijas saimniekiem.

To, kā kandidātēm veiksies cīņā par saimnieku sirdīm, varēs novērtēt no 21. septembra 20.20 piektdienās TV3. Jau pirmajā raidījumā Sipeniece dosies uz saimniecībām, lai nodotu skatītāju rakstītās mīlas vēstuļu kaudzes saimniekiem.

Pieci populārākie vēstuļu saņēmēji katrs izvēlēsies piecas dāmas, ar kurām klātienē baudīt improvizētu ballīti lauku mājās. Pēc ballītes saimniekiem būs jāizvēlas trīs meitenes, kuras dosies uz viņu saimniecību - viena dosies mājās jau pēc pirmās dienas, bet divas turpinās dalību šovā un cīņu par saimnieka sirdi un sievas godu.

Starp dalībniecēm būs gan sieviete, kura uz pirmo randiņu ar saimnieku atnāks ar desmit mēnešus vecu bērnu uz rokām, gan blondīne, kura uz saimniecību dosies 15 centimetru augstās kurpēs.

Filmēšanas gaitā atklāsies arī vairāki traģiski stāsti - piemēram, viena no sievietēm, tikai nesen uzzinājusi, ka tēvs, kurš viņu visu bērnību sitis, patiesībā nemaz nav viņas tēvs. Kādā no saimniecībām meitenei izveidosies konflikts ar puiša pamāti, bet citā vietā sievietes izstrādinās potenciālais vīratēvs.

Sīvākā cīņa – par traktoru


Foto: Publicitātes foto

Jau 4. oktobra vakarā LTV1 atgriezīsies realitātes šovs Lauku sēta, lai turpmāk priecētu skatītājus ik ceturtdienas vakaru. Otrajā sezonā ies vēl jestrāk, nekā pirmajā - šoreiz dalībnieki ņemsies pa īstu govju kūti, un to visu vadīs atraktīvais Aleksandrs Riekstiņš, kuru skatītāji iepazina šova pirmajā sezonā.

"Šoreiz darbība notiks Sēlijā, Kalna pagastā, Lazdiņu sētā. Tā ir īsta pienkopības saimniecība, tā kā netrūks ne kūts darbu, ne govju slaukšanas. Ja pagājušajā sezonā izvēlējāmies tādu uzfrišinātu lauku sētu, tagad dalībnieki būs dubļos līdz ausīm," ar smaidu par šova jauno sezonu DELFI Izklaidei stāsta šova režisors Andis Mizišs.

Par vadītāju izvēlēts pirmās sezonas spilgtākais dalībnieks Aleksandrs Riekstiņš. Šova pirmā sērija LTV1 būs vērojama jau 4. oktobrī uzreiz pēc Panorāmas, un tajā Aleksandrs dosies uz mājām pie katra no 12 dalībniekiem, lai iepazītu viņus tuvāk.

Sērijas noslēgumā visi nonāks lauku sētā, kurā 12 nedēļu garumā notiks cīņa par galveno balvu - traktoru. "Atšķirībā no pirmās sezonas gaisotne būs saspringtāka, jo izbalsošana notiks katrā sērijā, nevis katrā otrajā, kā iepriekš," atklāj Mizišs.

Jauniešu intelekta pārbaude kopā ar Zeltiņu


Foto: LETA

LTV1 rudens sezonā sāks rādīt jaunu intelektuālo spēli jauniešiem Sekotāji, kuru vadīs Renārs Zeltiņš - puisis, kuru tauta labāk atpazīst kā Neloģisko jautājumu uzdevēju.

Augusta beigās Sekotāji aicināja visus 16 - 19 gadus jaunus skolēnus veidot savas sekotāju komandas un pievienoties Sekotājiem speciāli izveidotā mājas lapā sekotaji.ltv.lv.

Spēle dos iespēju vidusskolēniem doties neklātienes ceļojumā pa Eiropas Savienības dalībvalstīm un kandidātvalstīm, kas aizvedīs kādu no Latvijas vidusskolu un citu vidējo mācību iestāžu komandām līdz galvenajai balvai - ceļojumam uz Islandi.

Katrā komandā būs četriem sekotājiem, kuriem būs jāpārzina ES dalībvalstu un kandidātvalstu kultūras, sadzīves, zinātnes, vēstures un sporta norises.Spēli vadīs Renārs Zeltiņš, bet komandu erudīciju, zināšanas un spēju diskutēt, neliedzot noderīgus padomus, vērtēs žūrija, kuras vidū būs arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Kas pusgada laikā noticis eņģeļu mājā?


Foto: F64

Oktobrī LTV1 ar jaunās sezonas notikumiem atgriezīsies seriāls Eņģeļu māja. Seriāla veidotāji sola, ka otrajā sezonā seriālu turpinās tikpat spraigs detektīvsižets, kam pievienosies lielāks optimisms un humoristiski elementi.

Seriāla sižetiskā līnija turpināsies pusgadu pēc notikumiem, kas risinājās pirmās sezonas noslēgumā. Varoņu pagātnes noslēpumi vēl joprojām neliks mieru, tomēr ar tiem būs jātiek galā un jādzīvo tālāk. Mājā ieradīsies jauns noslēpumains iemītnieks. Iespējams, viņš palīdzēs mājas iemītniekiem rast risinājumus pagātnes problēmām.

Otrās sezonas sēriju scenārija tapšanā Evitai Sniedzei piepulcējies rakstnieks Arvis Kolmanis, kura jaunākais veikums dramaturģijā ir scenārijs filmai Mona. Seriālā ienāks arī jauni varoņi.

Iekārto māju kopā ar Grigali!


Foto: Publicitātes foto

Pirmdienu vakaros LNT kanālā jau drīzumā būs baudāms šovs Māju sajūta atraktīvā Māra Grigaļa vadībā. Raidījums būs ļoti populāro mājokļa iekārtošanas šovu jaunā versija.

Raidījuma veidotāji aicina vēl izmantot iespēju un pieteikties mājokļa pārmaiņām ikvienu televīzijas skatītāju, kurš vēlas uzfrišināt savu mājokli. Var pieteikties ne tikai pats, bet arī sagādāt jauku pārsteigumu citiem, piesakot draugus, radus, kolēģus vai paziņas - ikvienu, kurš patiesi priecāsies un novērtēs šādu notikumu.

Pozitīvā šova vadību uzņēmies atraktīvais Grigalis, kurš Māju sajūtā ienesīs arī omulīgu jautrību. Iepriekš Māju sajūtu varējām baudīt TV3 raidījuma Bez tabu ievaros, bet jaunajā sezonā tas būs kļuvis par neatkarīgu šovu, kas sola piedāvāt vēl radošākus risinājumus mitekļa uzlabošanā.

Noziegumam pa pēdām latviešu stilā


Foto: Publicitātes foto

Jau septembra izskaņā pie TV3 skatītājiem nonāks Latvijā ražots detektīvseriāls Ēnu spēles. Galvenās lomas tajās atveidos Ainārs Ančevskis un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, un seriāla darbība norisināsies detektīvu birojā.

Jaunajā pašmāju detektīvā netrūks ne biedējošu izmeklēšanas seriālu cienīgu stāstu, ne jautru brīžu, kas saistīti ar pašu varoņu ikdienas darbu un attiecībām. Ančevskis seriālā atveidos profesionālu detektīvu, kurš augstu vērtē savu profesiju un necieš darbā sievietes.

Par viņa pārinieci kļūst īpaši sievišķīga būtne - Ķuzules atveidotā varone kaitinās Ančevska tēlu ne tikai tāpēc, ka visai iespaidīgu darba laiku veltīs lūpu krāsošanai, bet arī tāpēc, ka, kā jau īsta dāmīte, kolēģa naidīgo izturēšanos pret viņu skaidros kā simpātiju izrādīšanu.

Šim pilnībā nesaderīgajam duetam būs jāizmeklē biedējoši noziegumi. Abiem darbā palīdzēs Mārtiņa Egliena atveidotais "biroja rūķītis", pamata lomās būs arī Gints Grāvelis un Ilona Balode, bet pārējie varoņi ik sēriju mainīsies, jo detektīviem katru reizi būs jāizmeklē jauns noziegums.

Ģimeniskākā televīzijas pārraide


Foto: DELFI

No 23.septembra ik svētdienu 21.00 tiešraidē kanālā LNT atkal varēs baudīt muzikālo šovu Dziedošās ģimenes. Šovs piedzīvo jau ceturto sezonu, bet muzicēt gribošu un varošu saimju kļūstot tikai vairāk.

Atklāšanas raidījumā desmit ģimenes sacentīsies par iekļūšanu lielajos dziedāšanas svētkos. Otrais pusfināls gaidāms 30. septembrī. No katra pusfināla pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tālāk tiks izvirzītas piecas skanīgākās ģimenes. Līdz ar to lielos dziedāšanas svētkus uzsāks desmit ģimenes, kuras izturējušas abus pusfinālus, bet, sākot no 7.oktobra, desmit nedēļu garumā katru raidījumu atstās viena ģimene.

Taču ģimenēm tiks dota arī otra iespēja - 11. novembrī notiks atgriešanās koncerts, kurā izbalsotās ģimenes sacentīsies par iespēju atkārtoti iekļūt dziedāšanas svētkos. Lustīgo sacensību vadīs brāļi Jānis un Atis Auzāni, kuri zināmās aprindās tiek dēvēti par sieviešu mīluļiem.

Beidzot arī Latvijā savs precību šovs


Foto: Publicitātes foto

Jau oktobrī pie LNT skatītājiem nonāks jauns iepazīšanās šovs Precamies!?!, kurā mīlēt kāros cilvēkus iztaujās un tiem iepazīties palīdzēs trīs burvīgas dāmas - Binnija Ārberga, Lote Gediņa un Māra Ošuroka.

"Mums katrai ir sava loma. Es esmu neglābjama romantiķe. Lotei savukārt ir nostāja - ja tev nav naudas, tu neesi nekam derīgs. Māra kā astroloģe savukārt visu saista ar zvaigznēm," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Binnija.

Iepazīšanās šovs Precamies!?! veidots pēc populārā Krievijas projekta Давай поженимся! formāta, kura galvenais mērķis ir palīdzēt satikties neprecētiem cilvēkiem.

Katrā pārraidē puisis vai meitene izvēlēsies vienu no trim pretendentiem, kuri mēģinās iemantot galvenā šova varoņa simpātijas.Šova dalībniekus aktīvi atbalstīs arī draugi un radinieki, kuri dos padomus, uzdos āķīgus jautājumus, lai palīdzētu noskaidrot, vai pretendents ir piemērots. Interesanti, ka šovam pieteicies īpaši liels skaits precēties gribošu vīriešu - viņu ir pat vairāk par dāmām.

Pirmās vakariņas ar slavenībām


Foto: Publicitātes foto

No pirmdienas, 17. septembra, ik darba dienas vakaru TV3 skatītājus atkal priecēs Gandrīz ideālas vakariņas, kas tagad būs skatāmas piecas dienas nedēļā, tātad - katru nedēļu tiksies pieci gardēži.

Kā atklāj raidījuma veidotāji, šosezon ies īpaši interesanti un, iespējams, mēs uzzināsim daudz neparastu recepšu, jo filmēšana un vakariņošana notiks visā Latvijā - gatavos arī tālu prom no Rīgas.

Pirmajā raidījumā gardēžus lieliem darbiem iedrošinās sabiedrībā pazīstamu cilvēku pulciņš - gatavos jaunā dziedātāja Anete Volmane, dejotāja Viola Abramova, šova Dejo nost! Uzvarētāja Sarmīte Prule, stiprinieks Māris Šveiduks un Dziedošo ģimeņu šova jaunais vadītājs Atis Auzāns.

Kā jau ierasts, notikumu gaitu aizkadrā komentēs aktieris Artūrs Skrastiņš, piešķirot šovam skatītāju iemīļoto jautrību un draudzīgi pavelkot uz zoba raidījuma varoņus.

Erudīcijas un veiksmes pārbaude


Foto: Publicitātes foto

25. septembrī pie skatītājiem atgriezīsies erudīcijas un veiksmes spēle Paņem 100 000... ja vari ar allaž smaidīgo Edgaru Ludānu priekšgalā, kuru turpmāk varēs baudīt ik otrdienas vakaru.

Prāta spēlē jaunajā sezonā būšot vēl vairāk spriedzes, emociju un iespaidīgi laimesti, kas kopumā sastāda 45 000 eiro. Jaunās sezonas laikā būs iespēja sastapt 30 azartiskus dalībnieku pārus, starp kuriem būs labākie draugi, dēls ar mammu, brālis ar māsu, skolotāju pāris un, iespējams, kāds no tiem šķitīs jau kaut kur redzēts.

Spēles formāts paliek nemainīgs - jāatbild uz astoņiem jautājumiem, izmantojot loģisko domāšanu, atjautību, un, protams, arī veiksme būs nepieciešama.

Jaunajā sezonā jautājumi būšot vēl āķīgāki, piemēram, būs jāzina, kas ir attēlots uz Nobela Miera prēmijas laureāta medaļas vai arī kurš putns vienīgais sevi pazīst spogulī. Jautrajam Ludānam ir prieks pēc garāka pārtraukuma atgriezties ekrānos un, protams, prieks par uzvarām un asarām, kas neizpaliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!