Foto: Publicitātes foto

Turpinās Ukrainas nedienas ar sava pārstāvja izvēli dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas maijā notiks Telavivā. Šonedēļ tapa zināms, ka politisku domstarpību dēļ nacionālās atlases uzvarētāja, dziedātāja Anna Korsuna jeb Maruv savu valsti muzikālajā sacīkstē nepārstāvēs. Ukrainas nacionālā raidsabiedrība NSTU saņēmusi vēl vienu atteikumu.

Pēc vairāku stundu ilgām sarunām NSTU pirmdien paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar Korsunu, kura aizvadītās nedēļas izskaņā ar dziesmu "Siren Song" plūca uzvaras laurus nacionālajā atlasē, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

NSTU šonedēļ uz pārrunām aicinājusi grupu "Kazka", kas ar dziesmu "Apart" nacionālajā atlasē ierindojās trešajā vietā. Tiesa, arī muzikālā apvienība, līdzīgi kā Korsuna, negrasās savu valsti pārstāvēt "Eirovīzijā". Grupa par to trešdien, 27. februārī, izplatījusi publisku paziņojumu "Instagram" tīklā.

Kā vēstījusi grupa, viņiem būtu liels pagodinājums Ukrainu pārstāvēt starptautiskajā konkursā, tomēr muzikālā apvienība pieņēmusi lēmumu to nedarīt, jo "mūsu misija ir ar savu mūziku vienot cilvēkus, nevis sēt naidu".

"Mēs ļoti gribējām un arī uzskatām par pagodinājumu Ukrainu pārstāvēt "Eirovīzijā". Mēs ieguldījām daudz pūļu, enerģijas un laika, lai piepildītu šo vēlmi. Šī iemesla dēļ mēs piedalījāmies nacionālajā atlasē," norādījusi grupa, piebilstot, ka viņiem nav bijis svarīgi "par katru cenu uzvarēt" un viņi vēlas vienot cilvēkus, nevis naidot. "Mēs nebrauksim uz "Eirovīziju 2019"," piebildusi muzikālā apvienība.


Atgādinām, ka viens no līguma nosacījumiem liedza nacionālās atlases uzvarētājai Korsunai koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6. aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu. NSTU arī paziņoja, ka Korsuna nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

Savukārt Korsuna soctīklos vēstīja, ka "es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem, es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā".

Korsuna arī piebilda, ka šie nosacījumi aizliegtu jebkādas intervijas bez raidsabiedrības piekrišanas vai jebkādu improvizāciju uz skatuves, kā arī nesniegtu viņai nekādu finansiālu atbalstu.

Korsuna šomēnes pēc iekļūšanas nacionālās atlases pusfinālā arī izraisīja sašutumu ar saviem izteikumiem par Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos, un Ukrainas vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko tviterī norādīja, ka "Eirovīzija" esot kļuvusi par daļu no Krievijas hibrīdkara pret Ukrainu

"Māksliniece, kas rīko turnejas agresorvalstī, plāno to darīt nākotnē un nesaskata tajā neko nepieņemamu, nevar būt Ukrainas pārstāve," viņš piebilda.

Atgādinām, ka pērn "Eirovīzijā" uzvarēja Izraēla. Šogad dziesmu konkursa pusfināli notiks Telavivā 14. un 16. maijā, bet fināls būs 18. maijā. Latviju konkursā pārstāvēs duets "Carousel". Mūsu pārstavji uz skatuves kāps otrajā pusfinālā.

View this post on Instagram

Ми хочемо i мали б за честь представляти Україну на Євробаченні. Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим йшли на Нацвiдбiр. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія — об'єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію НСТУ у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо в 2019 році на Євробачення. У той же час ми не відмовляємося від своєї головної мети — нести українську культуру світові. Ми готові представити Україну на конкурсi в наступному році, якщо нас оберуть. А поки ми рухаємося далі і чекаємо всіх вас на наших концертах усiм свiтом.

A post shared by KAZKA (@kazka.band) on Feb 27, 2019 at 12:49am PST


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!