Foto: Publicitātes foto

Piektdienas, 24. maija, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots projekta Zvaigznes ceļo otrās sezonas izskaņas raidījums, kurā bija iespēja kopā ar modes mākslinieci Elitu Patmalnieci (attēlā) doties uz Kipru.

Iespējams, pateicoties košajam vizuālajam tēlam, Patmalniece jau lidojuma laikā saņēma īpašu uzmanību no aviokompānijas darbiniekiem, un arī pārējā ceļojuma laikā cilvēka nāca klāt latviešu dizainerei, lai kopā ar viņu nofotografētos vai vienkārši aprunātos.

Par Patmalnieces brauciena pirmo galamērķi bija izvēlēta Ziemeļkipra, jo tieši tur var aplūkot šīs Vidusjūras salas skaistākās vietas un iepazīt bagātīgo kultūras mantojumu.

Ceļojuma laikā modes māksliniece paviesojās Svētā Nikolaja katoļu katedrālē, kas laika gaitā pārveidota par mošeju, izstāžu zālei līdzīgā saldumu veikalā un citās interesantās vietās, bet rokdarbu mākslas centrā Elita iemēģināja roku kokgriezumu izgatavošanā.

Tāpat Elita paviesojās slavenajā Karpas pussalā, kur pases kontroli veic īpaši apmācīti ēzeļi - tur, lai veiksmīgi šķērsotu robežu, ceļotājai noderēja ne tikai pase, bet arī burkāni, bet vēlāk raidījuma komanda devās uz Kirēni, kur Elita nokļuva salas augstākajā punktā.

Nonākot Dienvidkiprā, kur, saskaņā ar leģendu, Pafas pilsētā no jūras krastā izkāpusi mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte, Elita, sekojot vietējām tradīcijām, izpildīja īpašu rituālu ūdenī, kas mākslinieci īpaši iedvesmoja, un viņa neslēpa, ka šis ceļojums viņā ir izraisījis "māksliniecisku sprādzienu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!