Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 1. februāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt četras jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir biogrāfiskā drāma Hitchcock par leģendāro kinorežisoru Alfrēdu Hičkoku.

Būdams jau populārs un pieprasīts režisors, Hičkoks ļaujas pārdrošam eksperimentam - lielbudžeta filmu vietā uzņemt ļoti pieticīgu, melnbaltu trilleri Psiho. Negūstot atbalstu no studijas puses, Hičkoks nolemj pats finansēt savu filmu.

Kopā ar savu sievu un asistenti Almu Revilu režisors dodas cilvēka dvēseles tumšāko bezdibeņu pētījumos, lai atrasto tos nervu galus, uz kuriem kā klavieru taustiņiem meistars varētu nospēlēt skatītāju emocijās īstenu šausmu simfoniju.

Filmas Hičkoks oficiālais reklāmas treileris

Titullomā filmējies leģendārais britu aktieris sers Entonijs Hopkinss (attēlā), kurš četras reizes bijis nominēts "Oskara" balvai un vienu reizi to saņēmis (par filmu Jēru klusēšana).

Hopkinss jau izsenis iecienījis biogrāfiskās lomas - viņš bijis gan Ādolfs Hitlers, gan divreiz ASV prezidents (Ričards Niksons un Džons Kvinsijs Adamss), gan bērna nolaupītājs Bruno Kauptmans, gan Pablo Pikaso.

Savukārt citās lomās filmā skatāma virkne populāru aktieru - Helēna Mirrena, Skārleta Johansone, Džesika Bīla, Tonija Kolete, Denijs Hjūstons, Maikls Vinkots, oriģinālais "karate puisis" Ralfs Mahio un citi.

Filma Hičkoks pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī, bet pagaidām tā izrādīta ierobežotā skaitā kinoteātru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!