Foto: DELFI

Jaunais mūzikas un modes talants, kuram pēc dalības šovā Okartes skatuve pagaidām izdevies sasniegt daudz vairāk, nekā tā reālajam uzvarētājam, Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis (attēlā) nosauc piecas filmas, kuras viņu vienmēr iedvesmojušas un nekad neapnīk.

"Viena no manām mīļākajām filmām ir Factory Girl (2006). Tas ir stāsts par mākslinieku Endiju Vorholu un viņa daiļradi, mākslinieciski piesātināts un vizuāli baudāms. Man vispār ļoti patīk filmas, kas balstītas uz patiesiem dzīvesstāstiem," sarunā ar DELFI Izklaide savu iecienīto skatāmgabalu slavē Kašers.

Pazīstamais stilists un dziedātājs smaidot nebaidās atklāt, ka sirdī ir romantiķis, tāpēc viņa visu laiku mīļāko filmu sarakstā netrūkst arī romantisku ekrāna stāstu.

"Naiva, bet ļoti skaista filma ir A Walk to Remember (2002). Kāds varbūt teiks, ka naivi, bet man ļoti patīk tas mīlasstāsts, kas attēlots filmā, jo es esmu romantiķis. Otra mana mīļā romantiskā filma ir The Notebook (2004).

Atceros, ka tad, kad to pirmo reizi skatījos, biju vēl maziņš, un, redzot šo stāstu, pirmo reizi dzīvē noticēju mūžīgai mīlestībai. Filma ataino ideālo mīlas stāstu - to, kā iespējams nosirmot kopā ar mīļoto cilvēku," filmas romantiski noskaņotiem prātiem iesaka Kašers.

Viņš ļoti iecienījis tādus kino stāstus, kurus noskatoties, jūtama spēcīga pēcgarša, un pie tiem viņš noteikti pieskaita divas no savām mīļākajām filmām - Vaniļas debesis (2001) ar Tomu Krūzu, Penelopi Krusu un Kameronu Diasu, kā arī Dejotāju tumsā (2000), kur galvenajā lomā ir dziedātāja Bjorka.

"Šo filmu radītā sajūta saglabājās manī vēl vairākas stundas pēc to noskatīšanās. Tās manī radīja šoku un lika padomāt par daudzām lietām," jūsmo jaunais talants. Katru no šīm piecām filmām viņš noskatījies neskaitāmas reizes, un, redzot tās atkal, ikreiz rod jaunu vielu pārdomām.

"Man vispār patīk mākslas filmas ar dokumentālu piesitienu, kas vismaz daļēji balstītas uz reāliem stāstiem. Patīk caur kino sajust dzīves skaudrumu - to, ka tajā visā ir patiesības pieskāriens," skaidro Kašers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!