Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc ilgas gaidīšanas beidzot publiskota dziesma, ar kuru mūziķis Sergejs Lazarevs maijā starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" Telavivā pārstāvēs Krieviju.

Lazarevs konkursā startēs ar sirdi plosošo balādi "Scream", kuru producējis populārais kaimiņzemes dziedātājs Filips Kirkorovs. Dziesmu sacerējuši Dmitrijs Kontopuloss un Šārona Vona.

Tas, ka Krieviju "Eirovīzijā" pārstāvēs Lazarevs, bija zināms jau februāra sākumā, un viņš uzreiz kļuva par bukmeikeru favorītu uz uzvaru.

Tiesa, jaunākie dati liecina – pēc dziesmas publiskošanas un citu lielvalstu pārtāvju izziņošanas Lazareva izredzes uzvarēt pavisam nedaudz samazinājušās, tomēr viņš joprojām ir starp favorītiem.

Atgādinām, ka Lazarevs uz "Eirovīzijas" lielās skatuves sevi krāšņi pieteica 2016. gadā Stokholmā, kad viņš ar dziesmu "You Are The Only One" lielajā finālā ieguva trešo vietu.

Savukārt pērn Krieviju konkursā pārstāvēja dziedātāja Jūlija Samoilova, kura diemžēl nespēja kvalificēties lielajam finālam. Tā bija pirmā reize kopš 1998. un 1999. gada, kad Krievijas pārstāvi neredzējām lielajā konkursa finālā. Jāatzīmē gan, ka tolaik konkursā vēl nebija ieviesta pusfinālu sistēma un abos šajos gados Krievija gluži vienkārši nepiedalījās konkursā.Atgādinām, ka Krievija arī 2017. gadā uz "Eirovīziju", kas toreiz notika Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, vēlējās sūtīt Jūliju. Tiesa, Ukrainas Drošības dienests (UDD) aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015. gadā uzstājusies ar koncertu. Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) toreiz Krievijas pārstāvei konkursā piedāvāja piedalīties attālināti, bet Krievijas "Pirmais kanāls" pieņēma lēmumu no šī piedāvājuma atteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!