Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc vairāku nacionālās atlases fināla dalībnieku atteikuma Ukrainas nacionālā raidsabiedrība nolēmusi nesūtīt valsts pārstāvjus uz "Eirovīzijas" starptautisko dziesmu konkursu Izraēlā.

"Šī gada "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē par uzvarētāju kļuva dziedātāja MARUV (attēlā), kurai nacionālā raidorganizācija kā katru gadu piedāvāja slēgt līgumu par dziesmu konkursu. Taču pēc sarunām MARUV atteicās parakstīt līgumu," teikts Ukrainas nacionālās raidsabiedrības NSTU paziņojumā.

Dziedātāja MARUV, īstajā vārdā Anna Korsuna, sestdien uzvarēja nacionālajā atlasē un ieguva tiesības pārstāvēt Ukrainu šīgada "Eirovīzijā", kas maijā notiks Izraēlā. Tomēr pēc sarunām pirmdien NSTU paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar MARUV, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

Viens no līguma nosacījumiem būtu liedzis MARUV koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6. aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu.

NSTU paziņoja, ka MARUV nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

MARUV sociālajā tīklā "Instagram" ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu Eirovīzijā.

"Es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem," paziņoja MARUV. "Es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā."

Vēlāk no dalības "Eirovīzijā" atteicās arī atlases fināla otrās un trešā vieta ieguvēji "Freedom-jazz girls band" un "Kazka", kā arī vēl viens fināla dalībnieks "Brunettes Shoot Blondes".

NSTU paziņoja, ka varēja sūtīšanai uz Izraēlu izvēlēties jebkuru izpildītāju, kas nepiedalījās nacionālajā atlasē, taču no tādas alternatīvas raidorganizācija atsakās, cienot skatītāju izvēli nacionālajā atlasē. Esošajā situācijā, kā arī ņemot vērā pārmērīgo politizāciju atlases laikā, sabiedriskā raidorganizācija izlēmusi atteikties no dalības "Eirovīzijā".

Pērn "Eirovīzijā" uzvarēja Izraēlas pārstāve Netta. Šogad dziesmu konkursa pusfināli notiks Telavivā 14. un 16. maijā, bet fināls būs 18. maijā. Latviju konkursā pārstāvēs duets "Carousel". Mūsu pārstavji uz skatuves kāps otrajā pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!